>.

svētdiena, 2021. gada 10. janvāris

Bitkoin cena var sasniegt 146000 ASV dolāru

foto: wikimedia.org


Pievienojies BitKoin vākšanai bez investīcijām, naudas vai personas datiem 

Nu re, vēl viena ziņa par un ap BTC jeb bitkoiniem. Agrākie JPMorgan bankas analītiķu vēstījumi, kā izrādās pēc pēdējiem, bijušas pilnīgas blēņas. JPMorgan Chase nodaļa nu vēsta par to, ka ilgtermiņā bitkoin cena var sasniegt maģiskos 146 000 asv dolāru par vienu vienību. Viņu domas un ideja balstās uz to, ka jau liela daļa pasaules izmanto bitkoinu kā alternatīvu zeltam. Iemesls - inflācija un asv dolāra nepastāvība tirgū.

Protams, šāda cena neuzkāps uzreiz, līdz ar to, tie, kas ieguldījumus veic šodien, vēl var paspēt. Man nesen prasīja - kāda jēga esot tam, jo tirgus kad sabruks, viss zudīs. Nu redz, ir tā, ka pieņemsim, cilvēks nopērk ābolu, kurš maksā 100 eiro. Ābola cena laika gaitā izaug līdz 1000 eiro, un rodas doma pusi pārdot. Tādejādi tiek nopelnīti nevis 500 eiro, bet 5000, un vēl paliek mums puse ābola, kurai uz to brīdi arī ir tā pati 5000 eiro vērtība. Ja nekas netiek tirgots, paliek vesels ābols kas nu jau ir to 1000 eiro vērts. Ja tirgus iet uz leju no 1000 eiro, jebkurā brīdī varam pārdot visu ābolu un iegūt tobrīd tirgū esošo summu. Tā vai savādāk, ābols mums būs vienmēr, ja to nepārdos (maģiskais, kurš nebojājas). Ja tas reiz maksās 100 000, tikai prieks par paša ieguldījumu sevī un nākotnē. Protams, var arī tas maksāt 1 eiro vai 1 centu. Tomēr šādas svārstības nav prognozējamas.

Kas vēl ir labi, ka mining neko nemaksā, un tikai nāk klāt, ja cena bitkoinam aug, tad aug arī summa, kas mums ir. To var ātri vien arī pārmest uz bankas kontu (prasa aptuveni nedēļas laiku). Protams, autentifikācija būs tur vajadzīga, lai apstiprinātu ka esam īsts cilvēks, persona, nevis feiks vai bots.

Kas vēl interesanti - DarkWeb, kur var nopirkt visu ko vien sirds vēlas, ja ir nauda, arvien izplešas un piedāvājums tur esošajos veikalos tikai aug. Cenas paliek arī nedaudz zemākas, iespējams, tas saistīts ar bitkoina vērtības celšanos. Bet tas jau tikai labi, ja vienu un to pašu preci var nopirkt lētāk par naudu, kas mums jau bija agrāk.

Godīgi, nenožēloju ka esmu iekāpis bitkoina vilcienā, tāpēc dalos ar info cik vien varu. Ja nu kādam noder - tikai prieks! 

Nav komentāru: