>.

ceturtdiena, 2017. gada 27. aprīlis

Kur pazūd cilvēki?

foto: fthmb.tqn.com

Grūti man būs konkrēti runāt par Latviju vai Eiropu un statistiku šeit, bet ja runā par ASV, tad tur skaitļi ir arī, diezgan šaubīgi. Tiek lēsts, ka ik gadu pazūd bez vēsts ap 10 miljoniem cilvēku. Piedevām 500 000 no tiem nekad vairāk netiek atrasti un netiek atrastas nekādas pēdas, ziņas, nojausmas kur tie varētu būt. Pusmiljons vienkārši izgaist? Citplanētieši nolaupa? Aizbēg uz citu planētu? Kur tie paliek, neviens nezin, vēl jo vairāk ka bez pēdām, bez vēsts pazūd arī ļoti pazīstami cilvēki. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir Stīvs Fosets, kurš pazuda 2007. gada septembra sākumā.

Protams, NLO un nolaupīšanu var uztver kā joku un psiholoģisko traumu izpausmi, bet daudzas lietas šajā sakarā ir ar tādiem pierādījumiem, ka nākas aizdomāties... kas par ^$%%$ notiek.

Ir vēl viena lieta, kas mūsdienās paliek arvien aktuālāka un reālāka - cilvēku tirdzniecība un orgānu tirgus. Kāpēc? ASV šajā sakarā ir labs piemērs tam, jo tur medicīna un orgānu pārstādīšanas operācijas ir ļoti populāras, rindas garas, Meksika (kur to dara nelegāli un vēl lielākos apjomos) tuvu. Pa cik ārsts (ģimenes ārsts kā to sauktu Latvijā) par cilvēku zin visu, nav grūti iedomāties, ka šo informāciju iespējams nozagt īpaši nepiepūloties. Bet te jau ir robeža starp fantastiku un izdomu.... vai arī nē?

Cenu starpība ir ārkārtīga, bet orgānu tirgus ir viens liels, lieeeels bizness. Cik daudz ir ārstu, kuriem atņemtas atļaujas nodarboties savā nozarē man būs grūti teikt, bet ASV gan jau šāda statistika, tīri teorētiski, ir pieejama. Un ne jau tie visi maina paradumus un atmet visam ar roku. Daudzi tik tiešām nodarbojas ar to nelegāli. Un domājams klientu tiem netrūkst. Tāpat kā rietumos, tā arī austrumos (Ķīna, Japāna, Malaizija utt) tam visam ir labs noiets, vien trūkst tā sakot, izejmateriāla no kā paņemt. Un šeit ļoti labi noder noziedzīgie grupējumi kam nolaupīt cilvēku nav nekas sarežģīts.

Tāpat arī darbaspēks arvien ir bijis viens no noteicošajiem faktoriem, kas diktē preces cenu. Jo lētāk, jo labāk, bet ja bezmaksas - ideāli.

Protams, grūti iedomāties, ka kāds speciāli brauks uz galvaspilsētu pēc cilvēka X, lai to pēcāk paverdzinātu fabrikā kaut kur tālu tālu prom. Bet ne viss, ko cilvēks redz un zin, nozīmē patiesību. Cilvēkus var iebiedēt, pakļaut, paverdzināt daudzos veidos. Draudi, specifiskas vielas uttt kļūst arvien izplatītākas, īpaši ja ņem vērā to, kādos apjomos interneta tumšajā pusē (kas ir 90...96% vides) notiek visa tirdzniecība narkotisko un citu nelegālo lietu sakarā.

Mūsdienās izaudzēt orgānus arī ir iespējams, bet lai to izdarītu, vajag lai sakrīt asingrupa (potenciālajam klientam ar tā saukto donoru) un vēl daudzi faktori. Lai izaudzētu orgānu vajag tikai cilmes šūnas, ko arī ja nu kas, atrodoties zem narkozes var paņemt un pēcāk cilvēku palaist vaļā vai... ja izņemts kāds orgāns, attiecīgi atbrīvoties tā, ka neviens nezinās ka tāds vispār bijis. Šeit arī ir daudz veidu, un daudzus no tiem parāda arī dažādās filmās, kur vairums cilvēku domā, ka tā ir fantastika, bet nē, diemžēl nē. Bet nu fantastika vai nē, tomēr fakts paliek fakts - cilvēki pazūd, bez vēsts, un netiek atrasti. Un neviens ne redz, ne dzird, ne ko zin par tiem. Vēl jo vairāk pārsteidz tas, ka mūsdienu tehnoloģiskajā pasaulē, kur kameras, sekošana ir gandrīz visam, viņus arī nevar nekādā veidā sadabūt rokā... praktiski zili brīnumi.

Nav komentāru: