>.

pirmdiena, 2016. gada 20. jūnijs

Visneparastākie darbi pasaulē #1

foto: meme.am

Pasaule ir pilna ar pārsteidzošām un pat ļoti neticamām lietām, tajā skaitā arī ar dažādiem darba veidiem. Visiem ierastajie darbiem ik pa laikam rodas kas jauns, jo cilvēki savā iztēlē nestāv uz vietas. Un labi vien ka tā! Tad uzskaitīšu nedaudz tos, ko izdevās atrast interneta plašumos un, kas manuprāt, ir tīri interesanti un gana neparasti... darba veidi.

Vies-iemītnieki
Izrādās, ka arī ir šāda, sava veida profesija. Protams, nosaukumu nācās izdomāt no zila gaisa, bet ideja ir vienkārša: ģimene dzīvo greznā savrupmājā kura tai nemaz nepieder. Iemesls ir vienkāršs - ja kāds dzīvo mājā, to izdodas daudz ātrāk pārdot, piedevām, nezūd arī mājīgums tad, kad potenciālie pircēji to nāk apskatīt. Ja pircējs māju vēlas nopirkt - nekādu problēmu. Ģimene, kas tur tikai dzīvo īslaicīgi, kamēr atradīsies pircējs, ir gatava izvākties uzreiz. Viņu mantas ir sapakotas (vai precīzāk - nekad nav izpakotas), un viss ir gatavs promnešanai uzreiz. Piedevām mājīgums arī, kā izrādās, maksā dārgāk - šāda māja, kurā kāds, kaut vai īslaicīgi dzīvo, gan maksās dārgāk par citām, līdzvērtīgām, tomēr pētījumi pierāda, ka tās tiek pārdotas daudz ātrāk un par daudz augstāku cenu.

Grāmatu apgleznotājs
Šeit uzreiz jāsaka, ka grūti pat iedomāties vienu, divus vārdus kādā šo profesiju aprakstīt, bet tas, ka to ir grūti aprakstīt, nenozīmē, ka tā ir izdomāta. Tā ir pavisam reāla. YouTube video parāda to, kā tas viss notiek. Īsāk sakot tā ir profesija, kur grāmatas lapas tiek apgleznotas ar kādu gleznas daļiņu vai visu gleznu, portretu, bildi, jebko. Grāmata aizvērtā formātā parāda visu šo mākslasdarbu uz tās lapas sāniem, bet to šķirstot tā sadalās. Protams, gleznošana notiek tad, kad grāmata ir aizvērta. Neesmu gan pats šādas grāmatas dzīvē redzējis, jo cik nu var noprast, šāda prakse tika izmantota ļoti ekskluzīvi 19. gadsimta sākumā... pirms un pēc tam gan jau ar. Izskatās iespaidīgi, darbs milzīgs. Tolaik pret grāmatām izturējās daudz citādāk, kā šodien!

Atkritumu pētnieks
Ir mīts interneta vidē, ka vienā no tiesas procesiem tikusi pieaicināta kāda sieviete, kurai pilsēta (kura diez?) esot maksājusi par to, ka viņa rūpīgi izpēta atkritumus konkrētā apvidū. Iemesls: atkritumos parasti esot tikušas slēptas narkotiku paciņas. Mīts vai nē, bet ja līdz tiesai šāds process nonācis un viņa bija piesaukta kā lieciniece, tad... laikam jau jātic!

Mudžeklētājs
Lielbritānijā, pirms Ziemassvētkiem (viss aizsākas jau līdz novembra vidum, kad šādi cilvēki tiek meklēti), ir viena specifiska profesija - eglīšu rotājumu vadu mudžekļu atšķetinātājs. Ideja vienkārša - atritināt, izķibināt lampiņu virtenes tā, lai tās nav ne saķērušās, ne mezglā, ne arī kā citādi samudžinājušās. Kvalifikācijai arī jābūt - degsmei pret mantiņām, Ziemassvētkiem un spējai 3 minūšu laikā atšķetināt jebkuru 3 metrīgu lampiņu virteni.

Ja tā paskatās, darbi nemaz nav tik neparasti. Protams, šis ir tikai pirmais ieskats, jo esmu gatavs paskatīties vēl un atrast vēl šo to. Un liekas, ka ir šis tas, kas varētu būt daaaaudz neparastāks pat par visu šo, augstāk, minēto!
Lai jauka diena!

Nav komentāru: