>.

otrdiena, 2016. gada 21. jūnijs

Visneparastākie darbi pasaulē #2

foto: pinimg.com

Iepriekšējais raksts

Turpinot par šo tēmu - neparastajām profesijām.

Košļājamo gumiju savācējs
Mūsdienās jau nu tas ir retāk, tomēr arvien notiek - apsēžamies krēslā, un tur - košļājamā gumija. Uz sēdekļa, zem tā, uz ielas, jebkur kur vien tās var izmest, tās arī ir. Un izrādās, ir arī speciāli algoti cilvēki, kuru uzdevums tās ir savākt un likvidēt... potenciālos draudus :) Pārsvarā viņi ar to nodarbojas publiskās vietās, kur ir samērā liela cilvēku plūsma un maiņa. Ja nākas pielilp vai tā pieķeras apģērbam, matiem, neko patīkami tas nav. Šī profesija atkal vairāk aiz okeāna izplatīta. Eiropā neatradu informāciju.


Ausu tīrītājs
Smieties vai nē, bet ir arī šāda profesija. Vairāk Indijas reģionā.


Sērotājs
Ir kultūras, kurās bēru laikā tiek algoti profesionāli sērotāji, raudātāji. Tā arī Taivānā tā ir profesija ar kuru cilvēki nodarbojas pat profesionālā līmenī.


Ziemassvētku koku dizainere
Arī Taivāna ir tā vieta, kur ir kāda sieviete, kuras uzdevums ir nodarboties ar mākslīgo, plastmasas, ziemassvētku koku darināšanu. Acīmredzot arī šeit ir jābūt mākai to pareizi izdarīt, jo, plastika neizskatās tik labi kā koks, un arī tā jāmāk pareizi pasniegt.

Gleznu piekarinātājs
Austrālijā, Sidnejā, dzīvo kāds vīrs kura profesija ir profesionāli uzkārt gleznas. Viņam pat ir sava mājaslapa un sauc viņu Džons Verhoevens (John Verhoeven). Jāsaka, ka viņš piestiprina, profesionāli, ne tikai gleznas mājā, bet arī ofisu ēkās. Prieks nav no lētajiem. Iespējama arī spoguļu profesionāla piestiprināšana pie sienas!

Rīsu rakstnieki
Tā ir vairāk māksla nekā profesija, bet abus var apvienot vienā. Pirmkārt - rīsa graudiņi ir ļoti mazi, lai uz tiem vispār kaut ko uzrakstītu, bet ir cilvēki, kas to spēj izdarīt. Pēc tam, kad rīsa graudiņu nospodrina, apstrādā, tajā iegravē vajadzīgo vārdu (piemēram, Jānis). Gleznot vai iegravēt - pēc katra paša vēlmēm un tā, vai šādas iespējas pieejamas. Šo profesiju un tās darboņi parasti sastopami Indijā un Turcijā.

Nav komentāru: