>.

pirmdiena, 2016. gada 20. jūnijs

Peļņa caur YouTube


Lieki teikt, ka mūsdienās pelnīt naudu var dažādos veidos. Ir arī veidi, kā to dara profesionāli datorspēļu cienītāji - vienkārši liekot video no spēlēm, raidot tās tiešraidē internetā. Katrs izvēlas savu, bet iespēja nopelnīt ir arī šeit. Cik liela - viss atkarīgs no dažādiem faktoriem.


  • Ieteicams izmantot atslēgas vārdus (keywords) tādā veidā, lai cilvēki varētu atrast mūsu YouTube kanālu un tur esošos video. Atslēgas vārdiem jābūt būtu pēc iespējas vairāk saistītiem ar kanālā esošajiem video, tas padarīs meklēšanas rezultātus un lietotāju plūsmu daudz efektīvāku.
  • Protams, video saturam jābūt noderīgam, vismaz kaut kādā veidā. Reti kurš vēlēsies skatīties kā aiz loga vējš dzenā lapas 3 stundas pēc kārtas. Tāpat ieteicams video likt regulāri. Arī kvalitāte ir noteicoša, jo mūsdienās kvalitātes prasības, vismaz video sakarā, ir arvien augstas. Jo zemāka video kvalitāte, jo mazāk lietotāju.
  • Sociālie tīkli - iespēja, kā iegūt vairāk skatījumu un līdz ar to - auditoriju kopumā. Komentārus, skatījumus un share, like arī var iegūt daudz vairāk izmantojot plašo sociālo tīklu sfēru.
  • Protams, ir arī iespējas mākslīgi pavairot skatījumu skaitu; grūti teikt, cik tas ir noderīgi, bet internetā un mārketingā ir zināms fakts: pērc skatījumus lai kļūtu populārs. Mūsdienās taču tirgojas itin viss. Nu gandrīz viss.
  • Saikne ar komentētājiem arī ir svarīga. Atbildot uz komentāriem, ko citi lietotāji atstāj pie jūsu video, arī radīs vairāk patikas, nekā tas, ja pat uz konkrētiem jautājumiem komentārs paliks (līdz ar to cilvēks, potenciālais kanāla apmeklētājs) bez atbildes.
  • Jāatceras vēl tas, ka nauda kaudzēm uzreiz nesāk plūst. Šis process, patiesībā, ir diezgan laikietilpīgs. Arīdzan, viss atkarīgs no tā, kāds būs video saturs un cik ļoti tie būs savā veidā unikāli vai.. noderīgi, pretrunīgi. Jāatceras gan arī tas, ka par dažāda tipa video un tur esošo saturu, pieejama mūsu pašu kanālam var tikt liegta, kā arī var tikt piešķirts konta bans (īslaicīgi, ilgtermiņā vai pavisam).
  • Jāatceras arī tas, ka ir daudz kompāniju kas spēj un arī dara to - pretendēt uz tiesībām jeb kopiraightu. Ja ieliksim kādu filmu, par to nekādi ienākumi mums nenāks, kā arī iespēja ka kanāls tiks slēgts ir ļooooti liela. Mūzika, video gabali no filmas... tas viss, ko kāds cits jau ir izveidojis, kam pieder tiesības uz video, audio, nebūs nekas unikāls un par labu nākošs. Varbūt sākotnēji jā, bet ne ilglaicīgā periodā.
  • Vispārējs miers un humors pavairos interesi. Protams, te jāskatās arī uz to, uz kādu auditoriju video būs domāts - specifiska vecuma, profesijas vai dzimuma. Iespēju ir daudz, vajag tikai izpausties, pieklājīgā veidā.
  • Valoda arī ir būtiska lieta: angļu, krievu, spāņu, vāciešu, latviešu... jebkāda, bet arī tas, ierobežo skatījumu daudzumu. Bet ne vienmēr, lai gan... 95% gadījumu!
Veiksmi. Cerams, nedaudz noderēs!



Nav komentāru: