>.

piektdiena, 2016. gada 17. jūnijs

Izdzīvo krītot no 10 km augstuma

foto: emadion.it

Attēlā redzama serbu izcelsmes sieviete - Vesna Vuloviča (Vesna Vulovic). Viņai pieder rekords, kas gan ir visnotaļ dīvains - augstākais kritiens bez izpletņa. Šāds ieraksts atrodams arī Ginesa Rekordu grāmatā. Visnotaļ iespaidīgi: viņa izdzīvoja pēc kritiena no 10 160 metriem (jeb 33 333 pēdām). Kā tas gadījās?

1972. gada 26. janvārī viņa kā stjuarte lidoja ar reisu JAT aviokompānijas (Dienvidslāvija) reisu nr. 367. Lidojuma laikā, atrodoties vis pilsētiņas Srbska Kamenice (pašlaik Čehijas teritorija) lidaparāts sadalījās divās daļās. Viņai tolaik bija vien 22 gadi. Viņa lidojumā piedalījās, var teikt, kļūdas pēc, jo, visticamākais, birokrātisku kļūdu pēc viņu uz šo reisu ielika citas stjuartes vietā, kuru, starp citu, arī sauca Vesna.

Lidaparāts sadalījās divās daļās, pēc vienas no versijām, sprādziena rezultātā. Iespējamais spridzeklis esot atradies lidmašīnas bagāžas nodalījumā.

Iespējamās terorisma aizdomas pastiprina arī tas fakts, ka 27. janvārī, dienu pēc negadījuma, uz Kvallposten (vietējā avīze Malmo pilsētā, Zviedrijā), piezvanīja kāds vīrietis, kurš lauzītā zviedru valodā pastāstīja, ka viņš ir no horvāts un ir nacionālā grupējuma dalībnieks un ir atbildīgs par sprādzienu šajā lidmašīnā. Izmeklēšanā gan nekas vairāk par pulksteņa mehānismu, kas varētu būt bijis daļa no bumbas, atklāts netika. Līdz ar to, šis vairāk tiek klasificēts kā mistisks atgadījums, nevis kā terorakts.

Kas notika ar Vesnu? Viņa pēc kritiena izdzīvoja. Neviens nesaprot kā, bet viņai tas izdevās. Viņa ir dzīva arī vēl šodien! Pārsteidzoši, bet ir cilvēki, kuriem... kāds stāv klāt. Cerams, mums visiem ir kāds tāds, kurš par mums rūpējas no ne-šīs pasaules apveidiem! :)

Nav komentāru: