>.

piektdiena, 2013. gada 10. maijs

Meklējam īpašu zivi


Foto: Londonas zoodārzs


Londona.
Londonas zooloģiskais dārzs sācis interesantu kampaņu - atrast sieviešu dzimtas zivtiņu pārošanās nolūkiem. Visa šī suga tiek aprakstīta kā "šaušalīgi neglīta", neskatoties uz to, ka tā nāk no tropu zivju apvidus. Jāsaka, ka šāds pasākums aizsākts tikai tā iemesla dēļ ka šī suga ir praktiski izmirusi (atrodas uz robežas pašas).

Zivs latīniskais nosaukums - Mangarahara cichild, jau ir pazudusi no savvaļas ārēm. Iemesli - cilvēks un viņa saimnieciskā darbība. Sakarā ar daudzo dambju būvi Madagaskarā, tā nespēja pielāgoties un tāpēc arī izmira (viena no versijām).

Neskatoties uz tās izskatu, Londonas zoo ir gatavs pamēģināt atrast pāri, lai turpinātu šo sugu. Zoo atrodamas divas šīs sugas zivtiņas, taču - tās abas ir vīriešu dzimuma. Berlīnes zoodārzā arī mīt viens īpatnis, taču arī tas ir vīrišķās dzimtes.

Londonas zoodārzs lūdz palīdzēt ikvienu, kam varētu būt akvārijā peldošs sievišķais īpatnis no šīs zivju sugas. Galvenās pazīmes - sudraba ķermeņa krāsa ar oranžu asti.

Apskatamies mūsu akvārijus un ja nu tur ir šāda zivtiņa, sazinamies ar Londonas zoodārzu, iespējams, varēsim palīdzēt. Epasts: fishappeal@zsl.org

Nav komentāru: