>.

sestdiena, 2013. gada 11. maijs

Holivudas aktieri ceļo laikā?

Foto: Schomburg Center/Reddit (lietotājs jdym00)
Ceļot laikā vēlētos katrs. Šoreiz pieminēšu trīs Holivudas aktierus, kas, pēc daudzu cilvēku domām ceļojuši laikā. Protams, no praktiskā viedokļa, tas ir tikai dubultnieku (vai iepriekšējo dzīvju atainojums cilvēkā) efekts.

Pēdējo, ko pieķēra - hip hop mākslinieks Jay-Z. Foto, kurā redzams cilvēks, kas izskatās precīzi kā mākslinieks, uzņemts 1933. gadā. Tas tapis depresijas laikā Hārlemā. Problēma slēpjas tikai faktā, pa pats mākslinieks Jay-Z piedzims tikai 40 gadus vēlāk pēc foto iemūžināšanas brīža.

Tās autors ir Sids Grossmans, kurš šo foto bildējis pie Šomburgas centra, kas tolaik atradās netālu no Ņujorkas publiskās bibliotēkas.

Foto: eBay (oriģinālautors foto: profesors GB Smith)
Otrais aktieris, ap kuru savirmoja laika ceļošanas strīdi un teorijas bija Nikolass Keidžs (Nicolas Cage). Foto nonāca arī virtuālās zem virtuālā izsoles āmura. Tā sākumcena bija 1 miljons dolāru. Foto redzams vīrs, kurš domājams dzīvojis Tenesijā (ASV) Amerikāņu civilkara laikā. Foto uzņemšanas laiks tiek minēts aptuveni... nu 1870. gadi.

Interesanti vēl ir tas, ka šis cilvēks palicis bez vārda. Visās citās tā laika bildēs, kuras šis pats cilvēks piedāvājis izsolēs, visiem esot bijis iespējams noteikt vārdu. Bet Keidža "dvīnim" neviens neesot spējis atrast ne vārdu, ne uzvārdu, praktiski neko par viņu.

Tāpēc drosmīgākie izteica varbūtību, ka Keidžs patiesībā esot vampīrs, kas dzīvojot jau vairāk kā 140 gadus. Iespējams, esot kaut kāda kulta līderis.

Komentāros, kas tika atstāti pie pārdodamā jautājuma, bija izliets daudz žults, dusmu un joku. Viena no galvenajām tēmām bija jautājums par to - ja jau Keidžs ir nemirstīgs, tad kāpēc pēdējos 10 gados viņš ir ļoti novecojis?!

Foto: eBay

Trešais pieķertais ir Džons Travolta (John Travolta). Viņa līdzinieku var uzskatīt par Keidža laikabiedru - foto uzņemts 1860. gadā.

Par foto tika prasīta mazāka summa nekā par Keidža bildi (Travolta mazāk populārs?) - 50 000. Sākumcena. To pārdeva kādas ar scaintoloģiju saistītas baznīcas pārstāvis.

Reinkarnācijas, kas dzīvojušas toreiz un tagad - tā vairums cilvēku domā par šīm foto. Taču tikai retais atļausies uzskatīt, ka šie aktieri, mākslinieki, tik tiešām dzīvojuši pirms savas dzimšanas un turpina dzīvot arvien tajos pašos ķermeņos. Pārdzimt - jā, līdzinieki - katram mums tādi esot, bet citas iespējas saprāts nepieļauj. Ja nejauc klāt fantastikas žanru realitātei.

Nav komentāru: