>.

pirmdiena, 2012. gada 10. decembris

Sāra Brightman ceļos kosmosā



Spaceadventures.com

Dziedātāja Sara Brightman būs vēl viens kosmosa tūrists. Viņa ir parakstījusi līgumu ar privāto kosmosa tūrisma kompāniju „Space Adventures” par došanos lidojumā. Nu jau zināms, ka viņa ir izgājusi gan fizisko, gan arī medicīnisko pārbaudi un lidojums notiks. Pašlaik gan nav īsti zināms datums, kurā varētu notikt šis lidojums, ceļojums, bet pēc pašreizējām aplēsēm – 2015. gads.

Gatavoties šim lidojumam jeb ceļojumam (kā kuram tuvāks teiciens) viņa sāks pēc vispasaules turnejas beigām – 2013. gada beigās.

Amerikāņu kompānija „Space Adventures” ar privātiem kosmosa lidojumiem, tūrismu, nodarbojas jau kopš 1998. gada. Ar viņu palīdzību kosmosā pabijuši jau Deniss Tito, Marks Šattlvorts, Anouše Ansari un citi (kopumā 7). Pēdējais, kurš izmantoja šo kompāniju ceļojumam kosmosā bija Gajs Laliberte – 2009. gadā.

Aptuvenās izmaksas gan ir dažādas, un grūti teikt, cik šoreiz nāksies maksāt. Sākotnēji izmaksas bija 20 miljoni dolāru, bet laika gaitā tās mainās. Pēdējais, kurš ceļoja – Gajs Laliberte, samaksāja jau 40 miljonus amerikāņu zaļo papīrīšu par 11 ceļojuma dienām.

Nav komentāru: