>.

pirmdiena, 2012. gada 10. decembris

Google Apps par maksu









Google serviss Google Apps turpmāk būs maksas visiem uzņēmumiem, kas to lietos. Ja agrāk par to nebija jāmaksā, ja no viena uzņēmuma to lietoja līdz 10 cilvēkiem. Tomēr, acīmredzot, summa, kādu cer ievākt Google, ir pietiekami (lietotāju skaits ir bijis atsaucīgs) liela, lai turpmāk par to iekasētu naudu. Google Enterprise blogā lasāms, ka maksa par katru darbinieku, kas lietos Google Apps būs 50 dolāri gadā. Par šo naudu uzņēmums iegūst piekļuvi pie Google Apps, diennakts tehnisko atbalstu pa telefonu un 25 gigabaitus attālinātas diska vietas. Labi ka vien priekš individuāliem lietotājiem, kā arī skolām/universitātēm šis pakalpojums arvien paliks bezmaksas.

Jau 2011. gadā Google noteica maksu ikvienam uzņēmumam, kurā Google Apps lietoja vairāk nekā 10 cilvēki. Tagad par tā lietošanu maksās ikviens uzņēmums.

Google Apps sastāv no Gmail, kalendāra, dokumentu redaktora, mākoņveida (nu populāri tā teikt) diska glabātuves un vēl dažādiem servisiem. Konkurents šajā lauciņā Googlei ir Microsoft ar savu Office 365 servisu.

Ja var ticēt The Wall Street Journal datiem, tad Google Apps lieto vairāk kā 5 miljoni uzņēmumu. Vairumā uzņēmumu ikdienas lietotāju skaits ir mazāks par 10 cilvēkiem. Tas nozīmē, ka agrākā sistēma mainīsies, proti, tagad tas būs maksas pasākums.

Nav komentāru: