>.

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

Sieviešu sestais prāts darbojas

Kanādas zinātnieki atklājuši kādu unikālu lietu, kas piemīt daiļā dzimuma pārstāvēm. Proti, viņām esot unikāla spēja atpazīt gejus no tradicionāli orientētiem vīriešiem. Vēl interesanti ir tas, ka šī spēja īpaši aktualizējas un izceļas tad, kad sieviete ir romantiskā noskaņojumā un ir spējīga/gatava kļūt par topošo māmiņu.
Zinātnieki no Toronto universitātēs pie šāda slēdziena nākuši pēc tam, kad tika veikti virkne dažādu pētījumu. Eksperimentos piedalījās vairāki desmiti sieviešu. Pētījuma pilns apraksts pieejams žurnālā Psychological Science, bet daudz detalizētāku vadmotīvu izklāstu var izlasīt arī The Star mājaslapā.
Pētījuma ietvaros dalībniecēm tika dotas 80 dažādu vīriešu fotogrāfijas (protams, izskatīgu), no kuriem puse bija homoseksuāli orientēti, bet puse – heteroseksuāli. Tad nu bija jāizmanto savs sestais prāts un jāpasaka, kurš ir kādai orientācijai piederīgs. Tā nu arī beigās sanāca, ka vairāk pareizās atbildes deva tās sievietes, kurām bija sācies ikmēneša cikls.
Nākamajā pētījuma ciklā sievietēm bija jāizlasa mīlas stāsts, kuru priekš viņām bija radījuši paši pētnieki. Pēc šī mīlas stāsta izlasīšanas atkal tika dotas fotogrāfijas. Tas tika darīts tā iemesla pēc, lai radītu viņās romantiskas jūtas, noskaņu.
Arī šoreiz rezultāti bija iespaidīgi. Izrādās, ja sieviete atrodas romantiskā noskaņojumā, viņas iekšējais „radars” spēj atšķirt tradicionāli orientētus vīriešu no netradicionāli orientētajiem daudz precīzāk.
Līdz ar to, secinājums ir viens: sievietēm partneri palīdz izvēlēties ne tikai bioloģiskais pulkstens, bet arī noskaņojums un vēlme iemīlēties.

Nav komentāru: