>.

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

Princese Diānas kleitas


Princeses Diānas kleitu kolekcija nonākusi zem izsoļu namu āmura. Tā tika pārdota izsoļu namā Waddingtons, Kanādā. Par izsoles galveno preci kļuva melna kleita, kas darināta no zīda un samta, kuru darinājis Viktors Edelšeins. Tās galējā cena – 800 000 dolāru.
Melnā kleita, kurai ir dekoltē izgriezums, ir slavena ar to, ka tieši šajā kleitā viņa savulaik dejoja ar Holivudas aktieri Džonu Travoltu 1985. gadā, viesībās Baltajā namā.
Pārējās izsolē esošās kleitas tika pārdotas par summām, kas grozās ap 110 000 dolāru.
Pavisam izsolē nonāca 14 kleitas. To skaitā bija arī kleita, kuru princese Diāna izvēlējās tad, kad devās vīzītē uz Skotiju, uz filmas „Atpakaļ nākotnē” pirmizrādi.
Šo kolekciju izveidoja amerikāniete Morina Popeka Dankela. Viņa savulaik kleitas iegādājusies no Christies izsoļu nama. Pirkums izdarīts 1997. gadā.
Vairākus gadus pēc kārtas viņa šo kolekciju vadāja pa pasauli, nododot tos apskatei dažādos muzejos. Pirmo četru gadu laikā viņa ar visu šo padarīšanu spēja nopelnīt aptuveni miljons dolāru. Nauda tika nodota labdarības organizācijām.
Arī no pārdotajām kleitām, kuras tagad nu jau ir atradušas sev citus īpašniekus, iegūtā nauda, protams, tiks ziedota labdarībai. Daļa naudas tiks atdota arī meiteņu baleta skolai. Tas tāpēc, ka savulaik princese Diāna ļoti mīlēja mākslu un atbalstīja bērnu organizācijas.

Nav komentāru: