>.

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

Pele - manipulators


Japāņu kompānija Double Research & Development piedāvā savu jaunāko radījumu – manipulatoru Amenbo. Tas īpašs ar to, ka principā, tā ir pele, bet reizē arī manipulators, jo ļauj darboties ar datoru, izmantojot visus piecus rokas pirkstus.
Kopumā tam ir sešo sensori – pieci pirkstu galos un viens – delnas vietai. Katrs sensors atbild par savu reģionu – pirkstu vai arī delnu. Visi kopā tie nodod datus par to, kā tad kustās kāds no pirkstiem, vai delna un attiecīgi uz to reaģē arī kursors datora ekrānā.
Šī manipulatora – peles izstrādātāji šo savu radījumu vairāk orientē tiem cilvēkiem, kam vajadzīga ļoti liela precizitāte darbā – 3D grafikas profesionāļiem (pārsvarā). Video demonstrācijā tiek rādīts, kā šis verķis darbojas dzīvē, kad to sinhronizē ar 3D CAD programmu.
Protams, izstrādātāji arī norāda uz to, cik tas ir lielisks, labāk nekā līdzvērtīgi produkti, piemēram Kinect. Redz, Amenbo fiksē ne tikai to, kā un kur kustās roka, bet arī to, cik liels spiediens tiek izdarīts uz manipulatoru. Manipulators spēj izvērtēt katra pirksta spiedienu un delnas atsevišķi, kas dod daudz lielāku precizitāti un līdz ar to – produktīvāku darbu.
Pašlaik šis jauninājums darbojas vienīgi un tikai ar tiem datoriem, kuri strādā ar Windows7 OS (operētājsistēmu). Vai tam būs pieejamas arī citas platformas, kurās tas varēs justies kā zivs ūdenī (pele brīvībā), pašlaik nav zināms.
Un kas vēl ir interesantāk – kompānija nav pateikusi, vai šo produktu sāks ražot masveidā (rūpnieciskā ražošana).

Nav komentāru: