>.

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

eBay aizliedz tirgot Hitlera figūriņas


eBay administrācija aizliegumi britam Filipam Fursmanam (Philip Fursman) pārdot interneta izsolēs Ādolfa Hitlera figūriņas.
eBay pārstāvis skaidro, ka pārdevējiem ir aizliegts tirgot eBay preces kurām ir saistība ar nacisma simboliku arī ar SS simboliku. Pārdodot šādas preces, tās var aizskart kādu citu lietotāju, un citkārt var nonākt pretrunā ar dažu valstu likumiem.
Pats Fursmans ir ļoti satraukts par šādu lēmumu: viņam esot lūgts izņemt savas preces no izsoles un tās tur vairs nelikt. Vēl esot interesanti tas, ka viņam ļauts tirgot Osama bin Ladena figūriņas. Bez Osama viņš vēl pārdod arī dažādus citus tēlus no „Taliban” rindām.
Pats viņš saka, ka Hitleru uzskatot par „šausmīgu personību”, tomēr viņam interesē viņš kā vēsturiska personība un ne vairāk.
Tās ražo kāda britu kompānija, no kuras viņš tās iepērk un pārdod tālāk. Vismaz tā vēsta pats Fursmans. Pats viņš tikai tās izkrāso (ar rokām) un pārdodot uzliek nelielu uzcenojumu par to, ka piedalījies krāsu darbos.
Preces, kas saistās ar Hitleru, viņa personību, eBay ir parādījušās jau arī agrāk. Piemēram, 2009. gadā parādījās izsole, kurā tika pārdota fīrera galvas pentogramma.

Nav komentāru: