>.

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

PlayBoy Indonēzijā


Lieki teikt, ka porno industrija ir tā, kas virza daudzu lietu kustību tehnoloģiju ziņā, tomēr, nauda vienmēr iet roku rokā ar problēmām. Tā nu re, arī Playboy izdošana izrādās, var palīdzēt nonākt aiz restēm.
Tomēr, šoreiz par Indonēziju, kurā nupat kā augstākā tiesa attaisnojusi Ervinu Arnadu (Erwin Arnada), bijušo Playboy galveno redaktoru, un līdz ar to, viņš atbrīvots no apcietinājuma. Pats Ervins atzinis, ka šis notikums ir grandiozs pierādījums tam, ka valstī tomēr valda preses brīvība.
No cietuma viņš iznāca t-kreklā, uz kura bija uzraksts – „žurnālistika – tas nav noziegums”.
Indonēzijā pirmais Playboy numurs iznāca 2006. gada aprīlī. Tajā, kā jau šim žurnālam pieklājas, bija pāris divu puskailām indonēziešu sieviešu fotogrāfijas – televīzijas zvaigznes Andara Earlija un modeles Kartikas Gunavanas. Nākamajā dienā pēc numura iznākšanas vietējās islāma organizācijas sarīkoja žurnāla redakcijā grautiņu un pieprasīja nedēļas laikā slēgt žurnālu un atlaist visus darbiniekus.
Redakcija mainīja savu adresi, pārceļoties no Džakartas pilsētas uz Bali. No Bali jaunās mītnes viņi izdeva žurnāla otro numuru. Un pēc otrā numura izdošanas sākās problēmas: galveno redaktoru apsūdzēja morāles normu pārkāpšanā. 2007. gadā tiesa attaisnoja galveno redaktoru, bet augstākstāvošā tiesa lēma savādāk – atzina Ervinu vainīgu un piesprieda pusotru gadu ilgu cietumsodu. Pirmās lietas pārskatīšana notika 2010. gadā. Tad tiesa atkal rīkojās vēl nežēlīgāk, pagarinot cietumsodu līdz divu gadu termiņam iepriekšējā pusotra gada vietā.
Islāms Indonēzijā ir valsts galvenā reliģija, un tajā patvērumu guvuši aptuveni 90 procenti iedzīvotāju. Kas skar ticīgo skaitu, tad šeit tas ir īpaši liels, jo uz visām valsts teritorijā esošajām salām kopumā dzīvo aptuveni 240 miljoni cilvēku.

Nav komentāru: