>.

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Windows 8 būs 2012. gadā?


foto: mostiwant.com
Operētājsistēma Windows 8 (kur iztēle?) iznāks 2012. gadā. Par to informē Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Ballmer). Šī OS tiek raksturota kā nākamās paaudzes operētājsistēma no Logu (Windows) sērijas.

Zināms, ka šī OS būs pieejama gan uz personālajiem datoriem, gan arī uz planšetdatoriem. Pilns ziņojums meklējams Microsoft mājaslapā.

Jāsaka, ka interesanti ir tas, ka šis ir pirmais paziņojums par kādas OS iznākšanas aptuveno datumu no kompānijas Microsoft. Tomēr, vēl interesantāk ir tas, ka pati Microsoft korporācija pēcāk no šiem vārdiem atteicās, liekot domāt, ka tas Balmeram pasprucis nejauši vai arī, neapdomāti. Vadītājs pasaka, bet oficiāli to noliedz. Huh?

Šī jaunā OS būs Windows 7 sekotāja. Jāatgādina, ka Windows 7 tirgū nonāca 2009. gada oktobrī. Balmers tāpat arī savā interesantajā paziņojumā (kura daļu noraida MS, daļai piekrīt...?) izteicās, ka 2011. gadā korporācija plāno pārdot vairāk kā 350 miljonus Windows 7 kopiju.

Par Windows 8 kļuva zināms 2010. gada jūnijā pēc tam, kad tīmeklī parādījās dažādi slaidi no Microsoft iekšējās prezentācijas. Noklīduši faili, kas nebija domāti publiskai apskatei. Tajos tika ziņots, ka jaunā OS iznāks 2012. gadā, tajā pašā, kuru Balmers piemin savā pēdējā ziņojumā. 2011. gada janvārī, izstādē CES, kas notika Las Vegasā (ASV), Microsoft paziņoja par to, ka izlaidīs Windows versiju mobilajiem ARM čipiem. 2011. gada aprīlī tika publicēti arī Windows 8 ekrānuzņēmumi.

Cik patiesa informācija, grūti teikt. Tāda minstināšanās – viens saka, cits atsauc. Lai gan, katros melos ir daļa patiesības, un neviena liela kompānija nevēlas, lai viņu produktu ieplāno pirkumos. Labāk, lai tas iznāk spontāni, tad tirgus tiek uzkarsēts un cenas – paliek augstas. Vismaz kādu laiku. Lai gan, monopols ir un paliek tāds. Vismaz pašlaik.

Nav komentāru: