>.

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Japānā aizdegas vilciens


foto: ask.com
Japānā atkal nelaime. Viena pēc otras. Šoreiz gan ziņa nesaistās ar zemestrīcēm, bet gan ar vilcieniem, ātrvilcieniem. Agence France-Presse ziņo, ka sestdien, 28. maijā no sliedēm noskrējis ātrvilciens, un šajā negadījumā cietuši 39 cilvēki.

Vilciens pieder kompānijai JR Hokkaido. 27. maijā ap 22:00 pēc vietējā laika vilciens aizdedzies. Trauksme par ugunsnelaimi mašīnists saņēmis īsti nepiemērotā brīdī – laikā, kad vilciens atradies tuneļi, kura garums ir 685 metri. Šis tunelis atrodas Hokaido salas dienvidos. Mašīnists uzreiz izmantojis ekstremālo gadījumu bremzes. Rezultātā tika evakuēti 240 vilciena pasažieri. Evakuācijai izmantotas tuneļa avārijas izejas. Tomēr, lai arī kā, dažādas traumas guva 39 pasažieri. Labi vien tas, ka šīs traumas tiek raksturotas kā nenozīmīgas.

Kas saistās ar pašu vilcienu, tad tas dega līdz sestdienas rītam. Vietējās varas iestādes devās uz notikuma vietu un aplūkoja notikušo, pēc kā secināja, ka ugunsnelaime sākusies vienā no vagoniem, kas nogājis no sliedēm īsi pirms vilciena sastāvs iebraucis tunelī. Tomēr, lai nu kā, sīkākas detaļas joprojām tiek noskaidrotas.

Kompānijas JR Hokkaido pārstāvji atvainojušies sakarā ar šo notikumu un solās veikt sīku izpēti šī negadījuma sakarā.

Nav komentāru: