>.

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Ebay un Pay Pal pret Google


foto: ebay.com
Kompānija eBay un viņas maksāšanas apakšstruktūra Pay Pal iesnieguši prasību tiesā pret korporāciju Google un diviem saviem bijušajiem Pay Pal darbiniekiem. Viņus apsūdz komercnoslēpumu izpaušanā.

Prasība saistās ar to, ka Osama Bediers (Osama Bedier) un Stefānija Tileniusa (Stephanie Tilenius), kuri agrāk strādāja Pay Pal, piedalījušies Google jaunā servisa Google Waller izstrādē. Šo sistēmu Google prezentēja 2011. gada 26. maijā pavisam oficiāli.

Tileniusa, kas strādāja eBay jau kopš 2001. gada, pārgāja uz Google 2012. gada februārī, bet aptuveni pēc gada uzaicināja sev pievienoties arī Bedieru. Kā domā prasības iesniedzēji, šādā veidā tiek pārkāpta vienošanās, kas bija noslēgta ar eBay.

Google pārstāvis atteicās komentēt šo situāciju, paziņojot vien to, ka korporācija pagaidām nav saņēmusi tiesas aicinājumu/pavēsti, lietā, kas saistās ar eBay.

Sistēma Google Wallet ir Google kopdarbs ar banku Citigroup un norēķinu sistēmu MasterCard, kredītkaršu operatoru un vēl šeit piedalās arī mobilais operators Sprint. Tāds interesants kolektīvs. Šī sistēma ļauj lietotājiem norēķināties par pirkumiem izmantojot savā smart phone (gudrajā telefonā) iestrādāju īpašu čipu, kurš attiecīgi atbalsta MasterCard norēķinu kartes no Citigroup bankas, kā arī Google priekšapmaksas kartes.

Nav komentāru: