>.

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Symbian nāktone


publicitātes foto

Kompānija Nokia turas pie ieradumiem. Šoreiz par mobilo telefonu operētājsistēmu Symbian. Kompānija plāno to izmantot vēl piecus gadus, proti, līdz 2016. gadam. Par to mūs informē The Next Web, kuriem informāciju sniedzis pats Stīvens Ilops, zviedru kompānijas vadītājs.

Tāpat arī sarunā viņš norādījis uz to, ka galvenā operētājsistēma nākotnē Nokia telefonos būs Windows Phone, tomēr, līdztekus tai būs arī telefoni ar ierasto Symbian. Pašlaik tiem telefoniem, kam ir Symbian, garantētas tehniskās uzlabojumu izveides fīčas vēl līdz vismaz 2016. gadam. Te gan atkal liekas, ka ir šis tas nesaprotams, jo Austrālijas meitas nodaļas vadītājs Kriss Karrs aprīlī paziņoja par to, ka Nokia turpinās Symbian uzturēt tikai līdz... 2014. gadam. Vai jāizmanto vidējais aritmētiskais?

Ar šo operētājsistēmu darbojas praktiski vairums Nokia „gudro telefonu” jeb smart phones. Pēdējais atjauninājums šai sistēmai iznāca aprīlī – Sumbian^3.

Pirmie telefoni, kas darbosies ar Windows Phone OS iznāks, plānots, 2011. gada beigās vai 2012. gada sākumā. Šie telefoni izmantos operētājsistēmu, kura sauksies Windows Phone 7.1 Mango.

Par Nokia un Microsoft sadarbību tika pavēstīts šī gada februārī.

Nav komentāru: