>.

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Audio aizliegums Meksikā


foto: Fox News
Meksikas štata Sinaloa nakts klubos un bāros aizliegts izpildīt vai atskaņot dziesmas, kurās tiek radīta romantiska idille par narkotirgoņiem un narkobaroniem. Par šādu vietējā gubernatora lēmumu ziņo Fox News.

Šādu lēmumu pieņēmis vietējais vadonis, gubernators Mario Lopezs Valdezs (Mario Lopez Valdez). Šādas dziesmas vairs netiks, vismaz nedrīkst atskaņot. Jāsaka, ka tām ir pats savs žanrs – tās devē par narcocorrido.

Ja iestāde atskaņos šādas dziesmas, to gan nesodīs ar naudas sodu, bet gan atņems licenci alkoholisko dzērienu tirdzniecībai.

Šāds lēmums pieņems tā iemesla dēļ, ka sabiedrībā tiek izplatīts mīts par to, ka narkotisko vielu tirdzniecība, dzīvesveids ir romantisks un ļoti bezrūpīgs. Tā tiekot slavēta kriminālā pasaule un tās kultūra. Lēmums radies tāpēc, ka veicot sabiedrisko aptauju ļoti daudz cilvēku atbildējuši, ka vēloties kļūt par narkobaroniem vai narkotirgoņiem.

Tāpat valdība ir noslēgusi arī vienošanās ar vietējām radio un TV stacijām par to, ka tās vairāk neraidīs/netranslēs materiālus, kuros tiek atainota vardarbība un noziedzība.

Pēc statistikas datiem pēdējos piecos gados Meksikā no narkokarteļiem bojā gājuši aptuveni 37 tūkstoši cilvēku. Sinaloa štats tiek uzskatīts par vienu no nelabvēlīgākajiem šajā sakarā.

Nav komentāru: