>.

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Japānā ATKAL zemestrīce


AP foto
Netālu no Honsjū salas, kas atrodas pie Japānas krastiem, atkal notikusi zemestrīce. Šoreiz tās stiprums – 5,8 balles pēc Rihtera skalas. Par to ziņo ASV Ģeoloģiskās iestādes.

Zemestrīce notikusi 22. maijā plkst. 7:06 pēc vietējā laika. Tās epicentrs atradies 89 kilometrus no Japānas galvaspilsētas Tokijas. Pašlaik netiek ziņots par bojā gājušajiem vai arī to, kādi postījumi nodarīti. Cunami trauksme arī netika izsludināta.

Pēc ģeologu domām, šajā reģionā tuvākajās dienās būs vērojama īpaša seismiskā aktivitāte.

Vēl interesanti ir tas, ka 22. maijā 06:37 pēc vietējā laika arī Indonēzijā notika zemestrīce. Tās stiprums – 5 balles. Arī šeit par cietušajiem/bojā gājušajiem nekādu ziņu vēl pašlaik nav.

Arī Klusajā okeānā 9:17 tika fiksēta zemestrīce ar 6,1 stiprumu pēc Rihtera skalas. Tās epicentrs atradies uz ziemeļaustrumiem no Jaunzēlandes Kermadekas salām.

Atgādināšu, ka pati stiprākā zemestrīce Japānā notika 2011. gada 11. martā, kad Japānu satricināja zemestrīce ar 9 ballu (pēc Rihtera skalas) stipriem pazemes grūdieniem, pēc kuriem sekoja arī cunami vilnis. Šajā katastrofā bojā gāja vairāk kā 14 tūkstoši cilvēku.

Jaunzēlandes teritorijā pēdējos mēnešos arī novērojama stipra seismiskā aktivitāte.

Nav komentāru: