>.

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Indijas interese par raķešu ieročiem

foto: The Times of India

Indijas armija sākusi interesēties par raķetēm, kuras spēj karāties gaisā un pēcāk iznīcināt mērķi. Par to vēsta The Times of India.
Indijas militāros spēkus interesē iespējas, ko šādas raķetes sniedz. Tāpat viņus saista viss, kas ar tām saistīts – spēja uzturēties gaisā, tās izskats, tās sakaru sistēma, sensori, nu viss, viss, kas vien tām ir ārpusē, gan iekšpusē. Šo ieroci gan ar grūtībām var nosaukt par raķeti, tomēr, tās tiek uzskatītas par raķetēm, jo palaižot, tās spēj uzturēties gaisā 20-30 minūtes un tad, kad tām tiek dota komanda iznīcināt mērķi, tās to izdara kā parastas zeme-zeme tipa raķetes.

Šāda tipa raķetes ražo tikai dažas kompānijas, no kurām slavenākās (ja tā var izteikties) ir Israeli Aerospace Industries un Raytheon.

Tehnoloģiski jau tik tiešām, tās ir interesantas. Kā nekā šī iespēja uzturēties un gaidīt (20-30 minūtes) ir pietiekama, lai dinamiskos kaujas apstākļos tās gan izmantotu, gan liktu pagaidīt. Tāpat, tā ir bezpilota raķete, kas nozīmē, cilvēku resursi netiek tērēti (alternatīva – reaktīvā lidmašīna ar raķetēm, kas riņķo virs mērķiem tomēr prasa cilvēku tajā).

Indija pēdējā laikā sākusi bruņoties, veidojot savas valsts aizsardzību arvien mūsdienīgāku. Nesen tā iegādājusies bezpilota lidaparātus, kas vairāk domāti kā spiegi, izlūki. To tehnoloģija ir nedaudz līdzīga šīm raķetēm, kas spēj „uzgaidīt pirms nogalina”. Tomēr, tām ir vairāk vai mazāk viens mērķis – atklāt pretinieka radaru sistēmas.

Nav komentāru: