>.

sestdiena, 2011. gada 12. marts

XBox 360 jauni rekordi


Xbox 360 ir kļuvusi par visvairāk pārdoto konsoli Amerikas savienotajās valstīs. Februāra pārdošanas statistika parāda to, ka pārdotas vēl... 535 tūkstoši Xbox 360.

Nu re, 2011. gada februāris ir vislabākais mēnesis, kad tikušas pirktas šīs konsoles visā tās pastāvēšanas laikā.

Vēl pēdējos divos mēnešos, proti - janvārī un februārī, pircēji izvēlējušies konsoles, kuru cietais diska apjoms rakstāms ar 250 GB ciparu un burtu kombināciju. Tāpat komplektā izvēlēts arī Kinect sensors.

Jāsaka, ka arī analītiķi izsaka viedokli, ka tieši šī sensora dēļ konsole ieguvusi tik lielu popularitāti. Pats ražotājs, Microsoft, norādīja, pavisam nesen, ka pasaulē jau ir pārdoti aptuveni 10 miljoni šī sensora komplektu.

Kas ir Xbox 360 populārākā spēle - Call of Duty: Black Ops (kas iznāca 2010. gada novembrī). Pēc pēdējiem datiem, pasaulē jau pārdotas 23 miljoni kopiju. Nav slikti, nemaz nav.

Kas attiecas uz Xbox 360 - tā tika laista apgrozībā 2005. gadā. Šai laikā pasaulē jau pārdotas vairāk kā 50 miljoni kopiju. Xbox 360 ar IBM trīskodolu procesoru, kas izmanto PowerPc arhitektūru un ATI izveidoto Xenos videoadapteri, patiesībā ir pietiekami šiks, lai būtu tikpat populārs. Ak jā, tiem, kam interesē konsoļu vēsture, varu vēl piebilst, ka PS3 un Xbox 360 skaitās jau pēc kārtas septītā paaudze.

Nav komentāru: