>.

svētdiena, 2011. gada 13. marts

Mazākā videokamera pasaulē

Visiem tiem, kas tiecas iegūt ātrāk, tālāk, labāk, mazāk (izmēros), patīkami zināt būs to, ka Fraunhofer`a institūta darbinieki ir radījuši pasaulē mazāko, izmēros, videokameru.

Tā veidota kā kubs, kura skaldnes izmērs ir tikai viens milimetrs. Matrica, ar kuru darbojas šī videokamera, gan nav liela, tomēr izmēriem atbilstoša - 250 pikseļi gan pa vertikāli, gan horizontāli.

Nav grūti aprēķināt, ka megapikseļos tas ir - 0,06. Salīdzinājumam - mobilo telefonu kameras atribūts šajā jomā izsakāms ar indeksu 0,3. Jā, uzreiz kāds teiks, aizdomāsies, ka labākajos telefona modeļos ir pieejamas arī kameras ar indeksu 8 (megapikseļi).

Šo jaunumu, minivideokameru, radījuši mūsu japāņu draugi (kurš gan cits?), kas darbojās kompānijā ar nosaukumu Awaiba. Tieši viņi bija tie, kas radīja galveno videokameras detaļu - matricu.

Rodas jautājums, kur tas to izmantos, un cik būs izmaksas šai tik mazai videokamerai. Izmantošanas iespējas ir plašas, bet tā paredzēta, vairāk vai mazāk, medicīniskiem mērķiem, medicīnas tehnikā. Izmaksas būšot (tiek solīts) tik mazas, ka to varēs izmest pēc lietošanas.

Protams, pielietošana var būt visdažādākā - auto, elektronikā, sadzīves tehnikā un vēl daudzās citās jomās. Tās ražošanu sāks 2012. gadā. Gaidīsim un cerēsim, ka izmaksas un kvalitāte būs tik tiešām atbilstošas solījumiem.

Nav komentāru: