>.

svētdiena, 2011. gada 13. marts

Izdzīvo pēc lēciena no "Zelta vārtu tilta"

foto: beersonian.com

Ja ir kāda lieta, kas Sanfrancisko padara īpašu, tad tas noteikti ir "Zelta V';artu tilts" un protams, arī specifiskās ielas, tramvaji...

Tomēr, ne visi priecājas par pilsētu miermīlīgā veidā. Ir arī trakie, kas cenšas pievērst sev uzmanību, lecot no tiltiem (vai kāpjot tajos, kā tas notiek Latvijā).

Pavisam nesen kāds vecāko klašu skolēns nolēca no šī populārā Sanfrancisko tilta un... izdzīvoja.

Incidents notika skolas ekskursijas laikā. To organizēja pati skola (Windsor High School), lai izklaidētu savus skolēnus.

Tad nu visi priecīgi devās apskatīt ekskursijas dažādos apskates punktus. Protams, neizbēgami arī šis tilts bija aplūkojamo objektu sarakstā. Un tā, skolēns pastaigājoties pa tiltu pārlīda pāri četrus metrus augstajam žogam, nedaudz uzkavējās pie malas un... metās ūdenī. Vietā, kur pārgalvīgais... skolēns veica šo triku, augstums līdz ūdens virsmai ir 67 metri. Pēc kritiena 17 gadus jauno skolnieku krastā izvilka sērfotāji.

Interesanti ir tas, ka tie paši sērfotāji viņu nolamāja, jo redz, krītot viņš gandrīz uzkrita tiem virsū.

Ierodoties glābšanas dienestiem skolnieks, kura vārds netiek izpausts, īpaši nesūdzējās; kā nekā, bija tikai pāris zilumu un šur tur sāpēja. Tomēr, acīmredzot, adrenalīns dara savu, jo slimnīcā viņam konstatēja kājas lūzumu un bija bojātas arī plaušas (precīzāk - viena).

Par iemesliem ir dažādas versijas: viena - derības ar vienaudžiem, lai viņš nolec. Protams, tie visu noliedz. Otra versija - pašnāvības mēģinājums, bet to noliedz pats lēcējs, sakot, ka aizraujas brīvajā laikā ar dažādiem ekstrēmiem sportiem, kā galveno minot beisdžampingu. Viņš tāpat savā brīvajā laikā lecot arī no citiem, ne tik augstiem tiltiem, tā kā, tas neesot nekas jauns viņam.

Izklaide ir pagājusi, viņš ir izdzīvojis, taču tagad nāk sekas: administratīvais sods.

Jāatgādina tas, ka šis tilts ir diezgan populāra pašnāvnieku vieta ASV teritorijā.

"Los Angeles Times" norāda, ka 2010. gadā dzīvību beiguši 32 cilvēki, lecot no šī tilta. Tā kā, jaunēklis var sevi uzskatīt par... dzimušu ne tikai laimes krekliņā, jo visi lēcieni no šī tilta beidzas tikai un vienīgi letāli!

Nav komentāru: