>.

svētdiena, 2011. gada 13. marts

Suni vēlas apbalvot par saimnieka glābšanu


ASV dzīvnieku aizsardzības biedrība ir nominējusi suni, kurai dots vārds Keilija, lai tā saņemtu īpašu balvu par to, ka izglābusi savam saimniekam dzīvību.

Piecpadsmit gadus vecais suns cīnās par šo balvu kopā ar citiem desmit suņiem, kas tāpat ir nominēti šai balvai.

Suņa saimnieku, 62 gadus veco Denu Finčeru, 2010. gada rudenī piemeklēja pavisam ikdienišķa lieta - sirdstrieka. Īsi pirms tam jau diezgan pavecais suns sāka dīvaini uzvesties: staigāja no istabas uz istabu, laizīja viņam rokas un kājas, smaržoja viņam elpu.

Nedaudz vēlāk pēc visām šīm dīvainajām izdarībām saimniekam sākās sirdslēkme. Viss notika tajā brīdī, kad saimnieks devās pa kāpnēm uz otro stāvu. Jūtot, ka saimnieks jūtas slikti, suns centās visādi maisīt viņam, izpildīt iecerēto - uzkāpt pa kāpnēm līdz galam. Suns pat novilka viņam vienu kurpi. Pēc tam suns sāka skaļi riet, lai pievērstu Dena sievas uzmanību, kura otrā istabā skatījās televizoru.

Jau pēc 20 minūtēm saimniekam tika sniegta medicīniskā palīdzība. Viņš ir vairāk nekā pārliecināts, ka tieši viņa suns izglāba viņam dzīvību.

Speciālisti uzskata, ka suņi tik tiešām ir spējīgi sajust tuvojošās nelaimes. Izskaidrot to gan vēl nav izdevies nevienam no pētniekiem.

Kurš no visiem nominētajiem suņiem iegūs balvu kļūs zināms jau šodien. Balvas iegūs trīs no visiem nominētajiem suņiem.

Nav komentāru: