>.

piektdiena, 2022. gada 25. februāris

Sabojāti superauto par 401 miljonu ASV dolāru

foto: stackpathdns.com
 

Kuģis, kurš veda aptuveni 4000 auto no tādām markām kā Lamborghini, Audi, Bentley un Porsche kļuvis populārs, jo savu kravu tas nenogādās laikā un neskartu. Uz tā izcēlās ugunsgrēks un visa apkalpe tika evakuēta no kuģa, atstājot superauto liktens jeb uguns, varā

Uz kuģa, kuram dots vārds "Felicity Ace", izcēlās ugunsgrēks, kad tas atradās netālu no Azoru salām. Bez apkalpes vai kāda, kas censtos kontrolēt ugunsgrēku, superauto liktens nav īsti zināms. Situāciju dara skarbāku vēl tas fakts, ka uz kuģa bez superauto atradās arī litija bateriju sūtījums, kas kā zināms, ugunsgrēku tikai pastiprina.

Kuģa īpašnieks, "Russel Group" paziņoja, ka kopējā kravas vērtība bija aptuveni 438 miljoni ASV dolāru, tai skaitā 401 miljons ASV dolāru tikai auto cena. Papildus automašīnām tika vesti arī smagie un busiņi. Volkswagen šai nelaimē cietīs vislielākos zaudējumus - aptuveni 155 miljonus ASV dolāru.

Ne tikai smagi redzēt kā sadeg superauto, bet vēl grūtāk apzināties ka sadeg arī daudz materiālu, kas varēja tiks izmantoti lai radītu jaunus elektroauto. Globālā pusvadītāju un elektroelementu krīze visu krāso vēl drūmākās krāsās. Kompānija kas nodarbojas ar kuģa aprūpi un pārvaldi paziņoja, ka kuģis arvien deg (jeb gruzd?) un turpina brīvi dreifot projām no Azoru salām. Pagājušo pirmdien uz kuģa domājamo atrašanās vietu tika nosūtīti divi kuģi, kas nodarbosies ar tā iespējamo dzēšanu. Vēlme ir atdzesēt kuģi un iespējams, kaut ko vēl saglābt no tā paliekām. Protams, neviens no superauto vairs nevarēs tikt izmantots jebkam citam kā varbūt metāla pārstrādei un lūžņiem.

Potenciālie klienti izteikuši sarūgtinājumu par šo sitāciju un VW grupas galvenais direktors norādīja uz to, cik neprognozējama un nedroša tomēr ir sūtījumu piegāde globālā mērogā.

Žēl, protams, žēl. Skaisti auto, luksuss un ātrums sadeg un neviens uzreiz necenšas neko darīt. Tikai pēc laika sūta turp laivas, kas iespējams, centīsies ko darīt, kad jau par vēlu. Labi vismaz ka neviens nav cietis vai gājis bojā šai dārgajā nelaimē!


Nav komentāru: