>.

ceturtdiena, 2021. gada 22. jūlijs

Elektroauto, kas vāc kriptovalūtu



foto: autonews.fr
 

Toronto esošā kompānija Daymak nākusi klajā ar ideju - izstrādāt elektroauto, kurš braucot vāc arī kriptovalūtu. Apvienot zaļo un finanses liekas grandioza. Šim projektam, kas gan vēl tikai tiek izstrādāts, nu jau esot savākti vairāk kā 300 miljonu dolāru lielas investīcijas. Ambiciozi gan!

Mūsdienu elektroauto ir aprīkoti ar visādiem rīkiem, pārsvarā, ļoti jaudīgiem, jo datoram nepieciešams momentāli analizēt uz ceļa un ap auto esošo un vajadzības gadījumā pieņemt pareizo lēmumu. Kamēr auto ir kustībā, dators tiek izmantots tam, lai nenotiktu nekas... neparedzēts, bet kad tas novietots lādēties, tas faktiski neko nedara. Šeit arī Daymak iecerējusi šo laiku izmantot lietderīgi - lai vāktu kriptovalūtu. Jaunais auto sauksies Spiritus.

Firmas direktors Aldo Baiokki uzskata, ka kriptovalūtai ir nākotne un šī pārliecība ir tik dziļa, ka viņa uzņēmums centīsies realizēt apvienojot elektroauto un kriptovalūtas ieguvi vienā auto. Pagaidām gan vēl viss notiek procesā un plānots, ka auto tirgū parādisies ap 2023. gadu, ja viss izdosies kā plānots. Jau tagad iespējams veikt pasūtījumu un pasūtījumu var veikt izmantojot kriptovalūtas - Cardano, Ethereum un Doge(coin). 

Jāsaka, ka savos plānos un vīzijās Aldo nav viens. Šo projektu atbalstījis arī videokaršu firmas NVIDIA mākslīgā intelekta nodaļas viceprezidents Keits Striers.

Nekādas informācijas par auto tehnisko daļu gan pagaidām nav. Pieejami vien datora radīti attēli ar vizualizāciju kāds auto varētu izskatīties no ārpuses.


Nav komentāru: