>.

otrdiena, 2018. gada 3. aprīlis

Skolnieki - narkotirgoņi

foto: newscientist.com (c)

Interneta tumšā puse tikai liekas tumša. Izrādās, ka pat skolnieki ir spējīgi tur uzturēties, izmantot to, lai iegādātos dažādas aizliegtas vielas (psihotropās) un izmantojot kriptovalūtas (BitCoin), norēķināties, saņemt sūtījumu un pēcāk tirgot šīs vielas saviem vienaudžiem. Bizness jaunatnes vidū, kas tā vai citādi ir nelegāls un nāk ar visām likuma sekām.

Vispopulārākās trīs, ko iegādājas skolas vecuma bērni - ekstazī (jeb MDMA), ketamīns un kokaīns.

Izdevums "Mirror" par šo visu veica pētījumu un tā sekas ie diezgan biedējošas, ar tendenci tikai pieaugt. Kāds bērns esot atzinies, ka nedaudz ilgāk par gadu viņš esot nopelnījis aptuveni 7000 britu poundus no tā, ka pārdod narkotikas saviem vienaudžiem. Vistrakākais esot bijis tas, ka no sākuma nekas neliecināja par iespējamiem draudiem - atkarību. Betkā atzinās puika, viņš esot tās ne tikai pārdevis, bet arī pats lietojis. Vecāki par to neko neesot zinājuši un uzzinājuši vien tad, kad populārā naktsklubā viņš pārdozējis ketamīnu.

Pēc pusaudža vārdiem viss esot sācies ar to, ka viņš ieguldījis aptuveni 100 britu poundus kriptovalūtās (BitCoin) un uzsācis narkotiku pirkšanu pārdošanu DarkWeb`ā pēc tā, kā to viņam pastāstījuši viņa vienaudži, kas šajā biznesā jau esot bijuši iepriekš.

Lai vecākiem nerastos aizdomas par to, ar ko viņš nodarbojas, viņš esot vienojies ar skolu, kurā mācījies, ka paciņas, kas domātas viņam, turp pienākot, par 20 britu poundiem tiks atdotas viņam. Līdz ar to, nekādas saistības ar māju un vecākiem nebija. Tā nu viņa pirmie pirkumi bija 3 grami ketamīna (10 britu poundi par gramu) un 3 grami kokaīna (20 britu poundi par gramu).

Neskatoties uz visām niansēm, kas vajadzīgas, lai izmantotu DarkWeb`u, viņš esot viegli ar to visu ticis galā. VPN un Tor interneta pārlūks esot bijis tīrais sīkums. Tāpat arī reitingi, pēc kuriem var izvēlēties preces (vielu) tirgotāju tur esot ļoti labi, jo varot redzēt iepriekšējo pircēju atsauksmes. Tāpat arī forumos tur varot sazināties un apmainīties ar informāciju, ko un kā labāk darīt, no kā izvairīties. Lietotāji esot ļoti draudzīgi un izpalīdzīgi.

Paciņas pienākušas vakuma iepakojumā, visi pirkumi uzrādījušies kā iepirkumi Ebay veikalā. Lai tālāk tirgotu nelegālo produktu viņš izmantojis SnapChat un pēc vajadzības piegādājis preci izmantojot savu divriteni.

Lieki teikt, kādas sekas tas var radīt globāli un lokāli, ja vien sabiedrība un vecāki nepievērš tam visam uzmanību daudz rūpīgāk nekā vajadzētu. Bērna izaugsme, netraucētība attīstībai šeit nav piesaucama. Narkotikas ne pie kā laba nenoved un viegla nauda vienmēr robežojas ar kādu risku - dzīvības, visbiežāk. Ne velti statistika par 2016 gadu ir graujoša, kas norāda, ka no narkotiku lietošana bērnu vidū pieaugusi no 18% līdz 25%, kas pats par sevi jau ir ļoti biedējošs cipars un tendence.

1 komentārs:

OTCOC B3ACOC 666% teica...

20 gbp par gramu kokaīna? Kas ir tikai 2x dārgāk par sūda ketamīnu, kas ir parasts trankvilizators? haha :DDD pilnīgs sviests. Autors raksts par to, par ko pašam nav ne kādas saprašanas