>.

sestdiena, 2017. gada 29. aprīlis

Māksla un aizliegtas vielas

foto: nbcnews.com

Lai gūtu peļņu cilvēks ir spiests izgudrot ko jaunu. Inovācijas nelegālo vielu tirdzniecībā un veidos ir tikpat populāras kā sasniegumi citās nozarēs. Iztēle un spēja radīt neiedomājamus veidus noved pie peļņas un tā vai citādi - soda un ieslodzījuma. Pat ja cilvēks cenšas radīt mākslu.

Skaists mākslasdarbs vienmēr ir pieprasīts. Protams, ar atkāpēm.

Kāds radošs cilvēks izdomāja veidu, kā ievest ASV narkotikas. Viņš izgatavoja vāžu apveidus, tos noklāja ar metaamfetamīna kārtu un pa virsu tiem izkārtoja stikla lausku gabalus. Viss tika ievests valstī no Meksikas kā mākslas priekšmeti. Tomēr, izrādās ka zem tiem bija aizliegtās vielas 600 000 ASV dolāru vērtībā. Oriģināli, bet ne līdz galam. Grandiozais peļņas plāns izdevās daļēji, jo viņš pats nespēja tā sakot, atgūt narkotikas no izstrādājumiem un viņam bija vajadzīgs cilvēks, kas to māk. Šeit arī valsts iestāžu darbinieki nāca talkā, jo viņš sazinājās ar kādu cilvēku, kas patiesībā bija policijas darbinieks.

Pieķertajam mākslas censonim nu draud 22 gadi cietumā, ja tiesa (precīzāk, kad tiesa) viņu atzīs par vainīgu. Piedevām, arestēšanas brīdī viņš atzinies, ka ir nesen kā lietojis "mākslu".

Tā lūk - radoši, bet tomēr pretlikumīgi un ar visām izrietošajām sekām.

Nav komentāru: