>.

svētdiena, 2016. gada 17. jūlijs

Mūsu nākotne nav mūsu rokās jau sen

foto: wikia.nocookie.net

Pētījumu apjoms, kino apjoms un fantastikas žanrs par šo tēmu - apokalipse, zemes bojāeja, tiiek pārpludināts un liekas, ka neko jaunu nu jau vairs izdomāt nav iespējams. Ir, un kā vēl, jautājums tikai par to, cik to izlasīs, un kas tam noticēs. Skaidrs ir viens - zeme, saules sistēma arī neeksistēs bezgalīgi, bet tam visam pienāks gals, tikai vai cilvēces rase to pieredzēs - patiesībā, maz iespējams, jo ar šādiem tempiem, kādiem mēs iznīdējam paši savu planētu, iespējas ir zem nulles, nevis tuvu nullei.

Tā zviedri kopā ar Oksfordas kolēģiem veica pēdījumu, kurā tika secināts kāds fakts: tuvāko piecu gadu laikā pasaulē, globālas katastrofas pēc, bojā aizies aptuveni 750 miljoni cilvēku.

Nu... jā, katastrofas, dabas neražas un untumi notiek arvien vairāk un vairāk un daudzi to saista tieši ar mūsu pašu darbību, citi cenšas attaisnot cilvēku un saka, ka tas ir zemes, pasaules dzīves cikls. Jā, iespējams cikls, bet paātrināt mēs to paātrinam noteikti.

Ir arī interesanti tas, ka sadursme ar kādu debess ķermeni, ceļotāju, tiek vērtēta kā 1:10. Tad vēl ir liela vulkāna (Jellovstounas, ASV) izvirdums, kas radīs ķēdes reakciju citiem vulkāniem (vulkānu ugunīgajā aplī, kas apvij planētu) un izvirdīs arī tie... kodolziema... bla bla. Vēl jauna iespēja - vīrusu izplatība un bioterorisms, diemžēl.

Futurologi saka, ka aptuveni pēc 30 gadiem uz Zemes būs tik daudz robotu, ka tie aizstās pusi no pašreizējiem darbiem ko veic cilvēks.

Vispār, iedomāties to, salikt kopā... tak vispār doma par rītdienu šķiet neiespējama. Murgs vai apcerējumi, bet... heh, žēl būs tad, kad visi šie pesteļotāji būs izrādījušies kaut cik patiesi un mēs tam neticēsim. Zināt nozīmē būt nedaudz pasargātam!

Nav komentāru: