>.

pirmdiena, 2016. gada 7. marts

Interesanti fakti par Google #2

Par meklēšanas milzi Google var runāt daudz, un fakti tik tiešām ir interesanti. Vēlreiz par tiem un par šo pakalpojumu. Raksts ir tīri informatīvs, nevis kādā veidā komerciāls vai promotēšanas sakarā. Google reklamēt nav jēgas!

Iepriekšējais raksts

Kļūdas rakstot
foto: qwrt.ru

Nekāds noslēpums, ka rakstot sanāk kļūdīties. Tieši tāpēc Google ir pierezervējusi sev vairākus domeinus (majas adreses globālajā tīmeklī). Rakstot gooogle.com, googlr.com vai gogle.com tāpat dos rezultātu un mēs nokļūsim kur vēlējāmies - Google vietnē. Tāpat arī ciparu izteiksmē 466453 (pēc vecajiem telefoniem un attiecīgi katram ciparam pa 3 simboliem), tas nozīmē google.


Zālāja apcirpšana

Google ir videi draudzīga vai arī vienkārši eleganta ar izdomu. Lai nopļautu zālāju pie galvenā ofisa, viņi īrē kazas, kas zāli apēd. Tāpat arī tiek maksāts cilvēkam, lai tas pieskatītu dzīvniekus un savāktu... visu nevajadzīgo, kas pēc tiem paliek. Oficiāli arī viņi no tā neizvairas, sakot, ka ir daudz "patīkamāk vērot kustīgo un dzīvo zāles pļāvēju". Kopumā tiek izmantotas aptuveni 200 kazas, lai tās tiktu galā ar zālāju ap galveno Google vietni Kalifornijā, ASV.


Neaizmirstiet vēsturi

foto: businessinsider.com

Pie kompānijas galvenā ofisa ir dinozaura T-rex skelets. Tas ir iegādāts oficiāli un atgādina darbinieki mkādu svarīgu niansi: neļaut Googlei izsust tā, kā reiz izzuda šie dzīvnieki.

Maiņas vienības
Google ļoti labi orientējas gan jaunos, gan vecos izmēros, svarā. Tā, piemēram, var konvertēt jūdzes uz kilometriem, mārciņas uz kilogramiem un vēl daudz ko. Tāpat arī valūtas konvertēšana ir ļoti ērta, jo piedāvā tieši šīs dienas kursu, un pašam nav vajadzības pēc rēķināšanas. Meklēšanas vārdi - mil km, kg lb, euro usd, euro rub. Viss ir tur. Un ērti un objektīvi diezgan. Tāpat arī var kursam novērot tā svārstības un ja vēlas, dziļāk papētīt, kad būtu visērtāk mainīt naudu, ja to var pieturēt (un ja ir nojausma biržas lietās).

Gmail
Jau pāris gadus ir tāda iespēja - atsaukt nosūtīto epastu. Tam būs jāieiet Settings esot savā epastā un General lapā varēs izvēlēties šo opciju, ieslēgt vai nē. Agrāk Google bija Labs nodalā, kurā tas tika palaists testa režīmā. Toreiz tur varēja izvēlēties daudz un dažādu jaunumu, kas nu kuram patīk, taču tagad šis nu jau ir diezgan oficiāli stabils un strādājošs. Un - ļoti ērts, jo 30 sekunžu laikā (parasti gan mazāk) ir iespēja atsaukt (undo email) epastu un to izlabot vai... izdzēst.

Nav komentāru: