>.

pirmdiena, 2016. gada 7. marts

Dabas maģiskā burvība #3

Cilvēks spēj radīt mākslu, bet šo mākslu daži saprot, citi ne tik ļoti. Tomēr ir viena lieta, māksla, kuru saprot visi, bez izņēmuma - tas, ko radījusi daba. Dabas skati, vietas, notikumi dabā ir tas, ko saprot ikviens, un var izbaudīt ikviens. Protams, sajūtas ir dažādas, bet cilvēki vienmēr apbrīno to, sajūsminās, ilgi atceras. Par gleznošanu vai skulptūrām, citiem cilvēka radītiem mākslas darbiem šāda tendence nav. Vēlreiz par skaistām vietām, burvīgiem skatiem un... dabas mākslu, kas saprotama ikvienam.

Iepriekšējais raksts

Okeāna zibsnis

foto: kaigai-matome.net

Konkrēti šis fotoattēls tapis Maldivu salās. Bet šāda parādība notiek ik pa retam šur tur okeāna krastos, dažādās planētas vietās. Ūdens mirdz, piesēts miljoniem mazu, spožu lapmpiņu. Spīd okeāna ūdenī esošais planktons - mazas dzīvībiņas, kas biedē, priecē un pārsteidz. Fotogrāfija nesniedz to iespaidu, ko video (vēl labāk, ja būtu 4k video šajā sakarā), bet vismaz kaut cik iespaidam pietiek.


Bruņurupuču klejojumi

foto: marinebio.org

Kā tos sauc biologi - olīvu bruņurupuči - ir pasaulē visapdraudētākā bruņurupuču suga, bet neskatoties uz to, viņi savus ieradumus nemaina. Tie mājo Klusā, Altantijas un Indijas okeāna siltākajos ūdeņos un mātītes ik gadu, vienās un tajās pat pludmalēs, iznāk no ūdens, lai siltajās smiltīs atstātu pēcnācējus dējot tur olas. Šajā "lieldieniskajam" pasākumā piedalās aptuveni 600 000 bruņurupuču mātīšu. Un tās visas dodas pludmales smiltīs ierušināt olas noteiktā periodā - ik gadu vienā un tajā pat laikā, nedēļas ietvaros. indijas piekrastē esošā Orissas pludmale ir viena no visaktīvākajām vietām, kur šie bruņurupuči (mātītes) dēj olas šai periodā.


Paradīze?

foto: wattpad.com

Šī ir viena no tām vietām, kas iekļauta daudz un dažādos topos, tādos, kā, piemēram, Desmit vietas, kas jāredz pirms nāves. Skats tik tiešām ir fantastiski un neticami iespaidīgs. Atrodas netālu - Skotijā, Skajas salā (Isle of Skye) un saucas Fairy Pool (netulkošu tieši maģijas pēc).


Slēptā pludmale nekurienē

foto: amazonaws.com

To tā arī dēvē - par "Slēpto pludmali". Tā atrodas Marietas salās, Puerto Vallartas apkaimē (Meksika). Tiek lēsts, ka tā radusies ne dabas, bet gan cilvēca sadistisko darbību sakarā. Ja ticēt pieņēmumiem, tad tieši šeit ir izmēģinātas daudz un dažādas avio bumbas un ne tikai avio bumbas. Meksikas valdība šo vietu reiz izmantoja kā vietu, kur pārbaudīt bombardēšanas spēku un sekas pēc tā. Tagad šī vieta ir dabas parks. Gadu laikā no zemē izsistā cauruma palicis maz kas pāri, kas par to atgādinātu, un arī apkārt esošie ūdeņi, korozija, darījuši savu un radījuši... slēptu un maģisku pludmali.


Bambuskoka mežs

foto: walls.com.ua

Atrodas Japānā, Kijoto (Kyoto) pilsētā. Tur sastopamas daudz un dažādas dabas burības, ne tikai šis bambusa koku mežs. Skaņas no tā un taciņa pa vidu rada neaizmirstamas sajūtas. Tā vismaz to apraksta tie, kas tur pabijuši.


Caurums debesīs

foto: blissome.com

Principā, tā ir ala, savdabīga, bet krāšņa bez gala. Zilais ūdens un dažādie skati uz debesīm rada neaizmirstamu savienojumu sajūtās. Atrodas netālu no zvejnieku ciemata Benagil, Portugālē.

Nav komentāru: