>.

svētdiena, 2016. gada 14. februāris

Negadījumi lidmašīnās

foto: kinja-img.com

Cilvēki bieži izmanto lidmašīnas, lai nokļūtu vajadzīgajā vietā. Tas ir ātrs un salīdzinoši lēts veids. Tomēr, cilvēciskā stulbība dažkārt ņem virsroku un pārmērīga alkohola lietošana liduma laikā vai pirms tā, rada tādas sekas, ka jābrīnās, kur paliek loģika un ētika pašā cilvēkā.

Tā kāds Gerards Finnerans (Gerrard Finneran) lidojuma laikā no Buenosairesas uz Ņujorku uztaisīja vienu riktīgu traci un skandālu. Lidojuma laikā viņš pieprasīja alkoholu no stjurates. Tā atteica viņam izsniegt vēlamo dziru. Otro reizi saņemot atteikumu, viņš nolēma pats sameklēt vajadzīgo dziru. Viņš pagrūda stjuarti (federālais pārkāpums nr.1), mutiski apvainoja otru (pārkāpums nr.2), trešo stjuarti viņš pārtrauca mirklī, kad tā centās palīdzēt pasažierim (pārkāpiums nr.3). Tad viņš aizčubināja līdz pirmās klases nodaļai, novilka bikses un pakakāja uz apkalpojošajiem ratiņiem, vinu pasažieru un komanda acu priekšā. Pēcāk iekāpa savā kakā un turpināja virzību pa lidaparāta salonu (pārkāpumi nr. 4,5 un arī iespējams, nr.6).
Viņu arestēja uzreiz pēc nolaišanās Ņujorkā. Tiesa viņu atzina vainīgu it visos punktos, kuros tas tika apsūdzēts un viņam piesprieda divu gadu pārbaudes laiku. Papildus tam, viņam vajadzēja veikt sabiedriskos daarbus 300 stundu garumā  un samaksāt 5000 ASV dolāru lielu sodu plus vēl atlīdzināt aviokompānijai vairāk kā 50 000 dolāru, lai tā savukārt varētu atlīdzināt pasažieriem biļešu cenas. Dīvaini, ka nekāda morālā kompensācija netika pieprasīta no neviena pasažiera. Bet šovs gan bija gana riebīgs, ņemot vērā visu, ko šis tur izpildīja.

Ir vēl daudz stāstu par to, kā cilvēki lidojuma laikā uzvedas. Un daudzos gadījumos vanīgs nav alkohols vai vielas, kuru iespaidā atrodas persona, bet vienkārši cilvēciskais iedomīgums, ego, vai vienkārši vēlme izklaidēties, nedomājot par sekām.

Tā kādā lidojumā stjuarte (sieviete) pasniedz pasažieriem ēdienu no pārtikas ratiņiem, līdz viena no pasažierēm viņai pasniedz mazu sainīti un saka: “paņem to!”. Apjaušot faktu, ka sainītī ir izlietots bērna pampers, stjuarte atsakās pieņemt to, lai izmestu - kā nekā viņa pasniedz ēdienu un darīt ko tādu ir antisanitāri. Uz piedāvājumu pasažierei pašai izmest sainīti, tiek saņemts konkrēts nē, TU izdari to. Pasažiere sadusmojas un met ar izmantoto pamperi stjuartei. Tas trāpa viņai pa galvu, un tā saturs izjūk pa malām, atstājot brūnus traipus uz stjuartes drēbēm. Sjuarte sadusmojas ne pa jokam un uzbrūk pasažierei. Tikai pateicoties citu pasažieru palīdzībai abas tika izšķitas.

Vēl piemērs. Pasažieri reiā no Miami uz San Juan`u, Puerto Riko, pārsteidza tas, ka viens pasažieris uzvedās gaužām neparasti. Viņš lidmašīnas astes daļā staigāja pa salonu un visiem ejot garām sita pa galvu. Tad… viņš iespēra stjuartei, kura bija mātes cerībās. Tā nokrita uz salona grīdas. It kā ar to nebūtu vēl gana, kādam jaunam zēnam viņš iekoda rokā. Labi ka iejaucās pasažieri un komanda un saslēdza rokudzelžos viņu. Nolaižoties viņš uzreiz tika arestēts.

Vēl viens. Dallasas lidosta sliktu laika apstākļu pēc tika slēgta. Izlidojošās lidmašīnas palika uz skrejceļiem vairākas stundas, nespējot aizlidot. Viena satraukta pasažiere, jauna sieviete, piegāja pie sjuartes (arī sievietes) un teica: “Piedodiet, bet man tas ir jāizdara”, un iesita stjuartei pa seju, salaužot tās degunu….

Pēdējais piemērs. Sadzēries pasažieris, nezināmu iemeslu pēc, sāka mētāties ar zemesriekstiem. Viņa mērķis - muskuļots un fiziski spēcīgs vīrietis otrpus ejai. Upuris sēdēja tur ar savu sievu, nevienam netraucējot. Kad pirmais zemesrieksts trāpīja viņam pa seju, viņš ignorēja šo faktu. Kad otrais trāpīja, viņš paskatījās uz vainīgo ar dusmīgu skatienu. Kad trešais zemesrieksts trāpīja viņam acī, viņš paskatījās uz vainīgo un pateica: “Nedari tā vairāk vai es no tevis visu dzīvību izsitīšu!” Tomēr, zemesriekstu cilvēks nespēja noturēties un… meta vēl vienu, pēdējo, jo pēc tam, kad zemesrieksts trāpīja fizkultūristam, tas piecēlās, trīs reizes ieblieza vainīgajam. Sitieni bija tik spēcīgi, ka citi pasažieri pēcāk teica, ka pilnīgi dzirdējuši, kā vainīgajam salūzt žoklis. Lidmašīna nosēdās tuvākajā lidostā un zemesriekstu vīrs tika arestēts. Fizkultūristam nekas atskaitot traumas no zemesriekstiem, nedraudēja.

Nav komentāru: