>.

pirmdiena, 2016. gada 18. janvāris

Visbīstamākie dzīvnieki pasaulē

Pasaulē ir daudz un dažādu dzīvnieku sugu. Arī cilvēks iekļaujas starp tām. Tas nekas, ka mēs esam pieraduši domāt, ka esam visgudrākie uz planētas, tāpat ir daudz tādu, kas mūs pārspēj gudrībā un spēj nomušīt. Lai gan cilvēks ir, patiesībā, ļoti trausls. Šoreiz par to, kas ir bīstamākie dzīvnieki uz pasaules.

10. Suņi.
foto: metrodogstop.com

Cilvēka vislabākais draugs dažkārt ir arī viņa vistuvākais ienaidnieks. Dzīvniekus, tāpat kā cilvēkus, ir grūti prognozēt, un ne velti suns iekļuvis 10. vietā - gadā bojā no suņu uzbrukumiem iet aptuveni 25 000 cilvēku. Pārsvarā gan lielākā daļa suņu ir slimi ar trakumsērgu. Bet tas nemazin statistikas būtību.

9. Amerikas bifelis.

foto: metisfamilyservices.ca

Neskatoties uz to, ka tas ir diezgan miermīlīgs, tas ir diezgan nāvejošs. Pēc viņu skaita un saskarsmes ar cilvēkiem, statistika norāda, ka 1,5 tonnas smagais dzīvnieks ik gadu nobeidz aptuveni 200 cilvēkus. Vairāk jau liekas, ka tas notiek pašu neuzmanības pēc.

8. Zilonis.

foto: worldwildlife.org

Savu izmēru pēc, šo dzīvnieku ir grūti nepamanīt. Ir valstis, kur tie dzīvo ar cilvēkiem roku rokā, ikdienā. Nu gandrīz vai kā pie mums suņi, tā tur ziloņi. Ik gadus tie nogalina aptuveni 500 cilvēku, galvenokārt - sabradājot.

7. Krokodili.


foto: en.wikipedia.org

Noteikti viens no vissenākajiem medniekiem uz mūsu planētas. Dzīvoja kopā ar dinozauriem, un dzīvo arī tagad, gan jau eksistēs arī pēc cilvēku rases. Šie rāpuļi nogalina vidēji 1000 - 1500 cilvēkus ik gadu.

6. Begemots.

foto: wordpress.com

Liels, smags, lēnīgs, bet ja satrakojas, to būs praktiski neiespējami apturēt. Un tā dusmu iespaidā bojā ik gadu iet aptuveni 500 cilvēku.

5. Skorpioni.

foto: wikipedia.org

Tiek lēsts, ka cilvēkam, kas sver vismaz 75 kg, čūskas vai skorpiona kodiens neesot letāls. Iespējams, ka tas ir viens no mītiem, kas izplatīts pasaulē, jo šie mazie rāpuļi, kas piezogas nemanot, ik gadus nogalina ap 5000 cilvēku.

4. Čūskas.

foto: wikipedia.org 

No dažādu čūsku kodieniem saindējas un bojā aiziet aptuveni 50 000 cilvēku. Ik gadu.

3. Cilvēks.

foto: bbc.co.uk

Neskatoties uz to, ka ir jau daudz citu radību, kas var mūs piebeigt, arī mēs paši viens otru beidzam nost. Ik gadu no līdzcilvēku darbībām bojā aiziet vairāk kā 475 000 cilvēku.

2. Mušas.

foto: orkin.com

Vislielākās slepkavas ir tās, kas izmēros ir vismazākās. To, ko grūti pamanīt, ir grūti arī novākt. Tomēr mušas nenogalina tieši, tās nogalina ar to, ka izplata visa veida slimības. Ik gadu mušu izplatīto slimību pēc pasaulē iet bojā aptuveni 500 000 cilvēku. Un tas ir tikai pēc pieticīgākajiem datiem.

1. Moskīti jeb.. odi.

foto: express.co.uk

Cilvēces visnāvīgākais ienaidnieks - ods un tā odveidīgie paveidi. Izplatot slimības tie piebeidz daudz cilvēkus. No vienas malārijas vien bojā iet aptuveni ap 1 000 000 ik gadu. Pieskaitot citas slimības, šis cipars vairākkāršosies, bet šeit ir grūti izšķirt, vai odi vai mušas vai citi kukaiņi izplata to vai citu slimību. Tieši tāpēc odie un viņu odveidīgajiem šoreiz tiek tikai malārijas statistika. Tomēr tāpat, tas ir ļoti liels cipars.

Nav komentāru: