>.

pirmdiena, 2013. gada 17. jūnijs

Īsi svārki biedē tiesnešus

Foto vietne: kootation.com

ASV, Tenesijas štats. Šeit radusies viena problēma, kas skar ASV tieslietu sistēmu - ASV tiesneši un viņu skatpuntks pret juristēm (tikai sieviešu kārtas) un viņu ģērbšanās stilu. Izrādās, tiks veidots jauns likums, kas noteiks, kā ģerbties juristei uz tiesas sēdi. Pašreizējie noteikumi izrādās, mulsina tiesnešus, kad tie redz īsus svārkus juristes lejasdaļā!

Viss aizsākās ar tiesneša Roijsa Teilora (Royce Taylor) aizrādījums vairākām juristēm par viņu ģērbšanās stilu, kas pēc viņa vārdiem esot "diezgan nepiedienīgs".

Tenesijas vietējais laikraksts visu saasināja, publicējot rakstu, kas uzskatāmi parāda to, ka juristes savā darbā, esot tiesas zālē, izmanto dažādus diezgan... nepiedienīgus apģērba gabalus - īsus svārkus, atsedzošas blūzes, apspīlētas bikses.

Tiesnesis sajuties diezgan aizskarts par šo klajo nepiedienību un uzrakstījis tām (vai visām, grūti teikt) vēstuli, kurā izklāsta: "...viss kas Jums jāizdara, ir jāaiziet uz baznīcu un jāapskatās, kādās drēbēs cilvēki ieradušies tur - cepures, cimdi, garas kleitas."

Tāpat tiek norādīts uz to, ka šādas apspīlētas vai atsedzošas (daļēji) drēbes juristēm esot arī neētiski un neprofesionāli vienlaicīgi! Tiesnesis tāpat norāda arī uz to, ka ģērbšanās stils klaji parāda juristes attieksmi pret jurista profesiju kā tādu!

Viena juriste sajutās aizskarta, apvainota par šo aizrādījumu, tomēr, saprot tiesneša pozīciju!

Diez, vai izmantot savu dabas doto skaistumu, nu jau palicis par aizliegumu, vai tas ir tikai vēl viduslaiku standarts, slēpt visu, ko var! Jādomā, ka drīzumā radīsies jauna mode, aizliegumi katrai specifiskai profesijai! Piemēram, santehniķis bez gumijas zābakiem būs nepiedienīgi un sacīkšu braucējs, kurš neodīs pēc eļļas, degvielas un citiem sārmiem, skaitīties fuij!

Nav komentāru: