>.

svētdiena, 2013. gada 5. maijs

Zirga gleznošanas māka

Foto: Reuters

Bijušais sacīkšu zirgs, kurš nesen devies pelnītā "pensijā" atradis jaunu aizraušanos - gleznošanu.

"Metro Meteor" - ar tādu vārdu viņš savulaik startējis sacīkstēs, pameta sacīkšu trasi, jo radās problēmas ar ceļiem.

Pēc karjeras beigām viņu adoptēja Rons un Vendija Krajevski (Ron and Wendy Krajewski). Bijušā čempiona vecumdienas aizsākās agrāk nekā viņš rada pieķeršanos gleznošanai.

Ar mākslinieka talantu apveltītā zirga darbi sen jau kļuvuši ļoti populāri un tie tiek tirgoti par cenās, kas pārsniedz vairākus tūkstošus.

Arī kritiķi pret viņa darbiem ir saudzīgi, jo... zirgu kritizēt nav jēgas - viņš tāpat kritiku neuztvers, teikts oficiālajā mājaslapā.

Par viņa radīto mākslu tiek teikts - "tā ir tāda, kāda tā ir. Glezna, kuru var piekārt pie sienas un teikt - to ir gleznojis zirgs!"

Ar otu zobos zirgs aptuveni stundas līdz divu laikā, četrreiz nedēļā, vidēji, glezno mākslu. Saimnieki šos darbus pārdod internetā, kā arī vietējā veikalā Gettisburgā, Pensilvānijā (ASV).

"Uz lielajām gleznām ir pieprasījums. Ir izveidojusies rinda no 120 klientiem," saka Kravejska kungs.

Nauda, kas iegūta no viņa gleznām, tiekot izmantota lai apmaksātu zirga ārstēšanās izdevumus. Daļa no tās tiek izmantota arī labdarībai, kas palīdz traumas guvušiem sacīkšu zirgiem, lai tie varētu dzīves atlikušos gadus pavadīt pienācīgāk nekā citkārt!

Nav komentāru: