>.

trešdiena, 2013. gada 29. maijs

Zīmulis galvaskausā

Foto vietne


Medicīna. Ārsti Afganistānā izoperējuši no jaunieša galvaskausa zīmuli, par kura esamību tas nezinājis veselus 15 gadus. Dzīvot ar zīmuli galvaskausā tik ilgi un nezināt vien jau liekas neticami.

Neticamais notikums gadījies kādam 24 gadus jaunam cilvēkam. Traumu viņš guvis jau bērnībā, taču ar to sadzīvojis tīri netraucēti. Protams, par to, kad iegūta trauma, neviens īsti nezin, arī pats jaunais cilvēks īsti neatceras, taču ārsti uzskata, ka tas varētu būt noticis tikai un vienīgi bērnībā, neapzinātā vecumā.

Ciešot no galvassāpēm jau ilgus gadus, jaunietis pie ārstiem devās tikai tad, kad sāka pasliktināties spēja redzēt ar vienu aci.

2011. gadā viņam veica pilnu galvas skanēšanu Āčenas Universitātes slimnīcā, Vācijā. Toreiz arī atklāja faktu, ka jaunieša galvaskausā atrodas aptuveni 10 cm garš zīmulis. Svešķermenis nodarīja arī bojājumus labajai acij, kas arī izskaidroja redzes pasliktināšanos vēlāk.

Kolīdz zīmuli ārsti izoperēja, vairāk sūdzību no jaunieša puses par galvassāpēm vai citiem blakusefektiem neesot.

Slimnīcas preses sekretārs Mathias Brandstaedters norādīja, ka notikums kā fakts publiskajā telpā paziņots tikai šonedēļ - notiekošajā medicīnas darbinieku konferencē!

Līdz ar to, nākas secināt, ka bērni var būt ļoti neuzmanīgi un mūsu ķermenis var sadzīvot ar dažādiem svešķermeņiem ilgu laiku. Vienīgais, ar šo gadījumu pierādās arī vecā patiesība – ārstus apmeklē tikai tad, kad viss jau ir aizgājis līdz sāpēm un komplikācijām!

Būsim uzmanīgi!

Nav komentāru: