>.

trešdiena, 2013. gada 1. maijs

Aizliegtie bērnu vārdi Jaunzēlandē

Foto vietne
Jaunzēlande.
Jaunzēlandes Iekšlietu departaments nācis klajā ar sarakstu, kurā iekļauti 77 dažādi vārdi, kurus nedrīkst dot jaundzimušajiem. Viens no vārdiem, kādā vecāki vēlējās nosaukt savu bērnu, kurš arī iekļauts sarakstā ir "anāls".

Citi vārdi, kas kļuvuši daudz populārāki, kurus vecāki vēlējušies dot jaundzimušajiem: "4Real", "V8", "Queen Victoria" (Karaliene Viktorija), "Lucifer" (Lucifers) un "Maria for Real". Visi no šī saraksta tiek uzskatīti par vai nu aizskarošiem, vai apkaunojošiem tādā vai citādā aspektā.

Daži gadījumi tiek aprakstīti arī kā ļoti bezcerīgi, jo vecāku iztēles trūkuma pēc tie savas nākamās (otro un trešo bērnu) vēlējušies nosaukt vienkārši par "2nd" (otrais), "3rd" (trešais) vai "5th" (piektais).

Tāpat sarakstā nonākuši arī vārdi, kas saistīti ar dažādiem tituliem - "King" (karalis), "Duke" (hercogs) un "Princess" (princese). Šos vārdus noraida jau kopš 2001. gada.

Vispopulārākais vārds, kurš arī ticis iekļauts sarakstā, ir "Justice" (taisnīgums). Tā izmantošana bērna vārdam tikusi noraidīta jau 62 reizes. Tāpat vecākiem, izmantojot viltību, neizdevās nosaukt savas atvases citos, līdzīgos šim, vārdos - "Justus" un "Juztice".

Nav komentāru: