>.

otrdiena, 2013. gada 30. aprīlis

Zemūdens viesnīca


Dubaja ir viens lielisks piemērs pasaules kartē, kā pareizi izmantot naudu, lai paceltu valsti pavisam citā līmenī. Ne vien ar pasaulē labāko viesnīcu vai mākslīgajām salām, debesskrāpjiem, kas sniedzas virs mākoņiem, bet arī vēl ar ko unikālu - zemūdens viesnīcu.

Iespēja atpūsties viesnīca un reizē aplūkot dzelmes iemītniekus un visu, kas atrodas zem ūdens virsmas - iecere, ar kādu tiek plānots jaunais luksus tipa viensīcas komplekss, kas pilnībā atradīsies zem ūdens.

Celtniecības kompānija "Drydocks World" jau ir parakstījusi līgumu ar Šveices uzņēmumu "BIG InvestConsult", lai tā palīdzētu izstrādāt projektu zemūdens viesnīcai. Tiek plānots, ka projektā nebūs viena viesnīca vien, bet pat vairākas, tomēr pirmā atradīsies tieši Dubajā.


Tiek plānots, ka viesnīca sastāvēs no divām kosmosa kuģim līdzīgām ēkām - viena tās daļa būs zem ūdens, bet otra virs. Abas tās savienos trīs "kājas" un vertikāla šahta, kurā tiks izvietots lifts un arī kāpnes. Viesnīcā būs diezgan maz vietu - 21 istaba, niršanas centrs un arī bārs. Viss tas atradīsies aptuveni 10 metrus zem okeāna virsmas. Katram viesnīcas numuram būs īpašs apgaismojums, kas radīs optimālus apstākļus, lai viesi varētu fotografēt ūdens radības, kas atradīsies ap viesnīcu.

Tiek solīts arī, ka būšot iespēja vadīt robotus, kas aprīkoti ar augstas izšķirtspējas kamerām, lai tuvāk uzņemtu kadrus ar jūras iemītniekiem, kas mājos viesnīcas tuvumā.

Nav komentāru: