>.

pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

WhatsApp droši līderis


Pēdējā laikā pieaugošais ziņapmaiņas pakalpojumu serviss tiešām aug ātrāk, nekā domāts. Analītiķi norāda - tas jau kļuvis par populārāku nekā ierastās sms. Šim apgalvojumam tiek pievienoti arī skaitļi: 19 miljardi ziņu tiek nosūtītas ar WhatsApp programmu (vai līdzīgu) salīdzinot ar 17,6 miljardiem parastajām īsziņām.

Statistika (ticēt/neticēt) liek domāt, ka 2013. gada beigās nosūtīto ziņu apjoms ar WhatsApp sasniegs 41 mijlardu ziņu ik dienas (!!). Parasto īzsiņu daudzums arī solās pieaugt, tomēr, salīdzinoši nedaudz - līdz 19.5 miljardiem 2013. gada beigās.

Cipari atkal runā paši par sevi. Ja parastās sms var nosūtīt aptuveni 3,5 miljardi cilvēku, tad WhatsApp lietotāju daudzums ir aptuveni 586 miljoni. Un šeit runa vairāk, liekas, ir tikai par to, cik uz īzsiņām sanāk ieekonomēt un to, cik ātri un ērti tās sūtīt.

Vēl viena statistika ir tā, ka izmantojot kādu lietojumprogrammu sms sūtīšanai, tiek nosūtītas vidēji 32.6 (lai būtu 33) ziņas ik dienu, kam pretī stājas tikai 5 parastās sms.

ērtums un tas, ka gada lietošanas maksa ir tikai viens eiro (citur dolārs), lietotājus uzrunā ļoti. Tomēr ar šo pakalpojumu galīgi nav mierā mobilo sakaru apkalpojošās kompānijas kuras uzskata - tā esot sava veida laupīšana. Un statistika to apliecina. Bet vienmēr ir skaidrs - lētāk, labāk un ātrāk uzvarēs pat monopolu!
 

Nav komentāru: