>.

ceturtdiena, 2012. gada 20. decembris

Pasaules gals

Pasaules gals. Interesanta tēma ik vienā pasaules laika brīdī. Cik tādu jau ticis prognozēts un cik vēl netiks prognozēts.
Bet sakarā ar maijiem man ir interesanta doma, kas gan jau nebūs ne pirmā, ne pēdējā. Viņi, cik zināms, šo kalendāru paši neizgudroja, bet it kā saņēmuši dāvanā no saviem dieviem. Diez kāpēc Dievi, kas uzdāvināja šo kalendāru viņiem, ievija tur datus par Zemi. Dievi savā kalendārā pieļauj varbūtību, ka tiks izmantots Zemes dzīves cikls? Muļķīgi. Domāju, ka jauns cikls ir saistīts ar pāreju Ūdensvīra zvaigznājā, bet pasaules gals vai kas tāds domāts ir viņu, Dievu pasaulē, jeb tur, kur viņi izveidoja un radīja šo kalendāru. Un tas noteikti nav uz Zemes.

Piedevām, kļūda aprēķinos arī liek saprast to, ka šoreiz nekā nebūs. 2030 gads jeb 2029. gads, kad zemei pašausies garām komēta/asteroīds, liekas daudz reālāks, jo iespēja, ar kādu tiek aprakstīta sadursmes iespēja tiek minēta kā 1:1000, ja pareizi atceros, lai gan parasti šis cipars ir kā 1:100000 vai lielāks vēl, jeb mazāka iespēja.

Arī vēl kas ar maijiem un visu viņu kalendāru pārsteidz ir tas, ka vēl viens pasaules gals tiek prognozēts uz 4772. gadu, vai kaut kas ap to.Nostradamus ar lielāko no saviem pareģojumiem arī kļūdījās - 1999. gads pagāja, bet nekas nenotika. Arī kristīgo līderu panika tālajā 1666. gadā likās traģiskākais, kas bijis, jo toreiz cilvēki tik tiešām pārdeva visu un gaidīja iznīkšanu, bet... atkal nekā.

Viltus pravieši ik pa laikam pareģo kaut ko, bet nekas nenotiek. Te jāatzīst, ka pareģot var daudzas lietas, bet noteikt to, kas notiks - nesanāk, kaut kā. Arī pat ja mēs zinātu, ka Zemei draud sadursme ar asteorīdu vai komētu, neko jau tur mainīt nevarētu. Mūsu tehnoloģijas un spēki ir arvien vēl par mazu, lai ietekmētu kosmiskus notikumus un liktu tiem mainīties. Daudzi teiks, ka atombumba noderētu, vai vairākas, bet redz, lai tā dotu tādu pašu efektu kā uz Zemes, arī kosmosā jābūt tādiem pašiem noteikumiem - gravitācijai, atmosfērai utt, bet tur ir vakums, kurā sprādziens nebūtu tik efektīvs kā šeit, pie mums.

Vēl arī tas, ka maiji gadus rēķināja savādāk nekā mēs. Un mūsu kalendārs ir nedaudz citādāks. Laika skaitīšanas kļūda liek saprast, ka par pasaules galu tiek datēts 2029.... 2030. gads, bet pāreja jaunā ērā, kas notiek ik pa laikam, jo horoskopa zīmes mainās, ir ierasts notikums. Planētu parāde būs, kosmiski skaisti, taču arī ne unikāli. ik pa 11 840 gadiem, ja pareizi atceros, notiek kas tāds. Jā, planētu kustība ir, arī 1999. gadā bija kas līdzīgs, tikai ne tik lielos apmēros.

Vai jēga celt traci? Nedomāju, drīzāk muļķīgi, jo neko ietekmēt nevaram. Tā kā, esam mazi un nespējīgi pret kosmosa ietekmi. Paredzēt- var censties, bet....

Dzīvosim, redzēsim, bet viss paliek pa vecam! Apsolu! :)

Nav komentāru: