>.

otrdiena, 2012. gada 20. marts

GamesCom 2012

foto: psu.com

Laba ziņa tiem, kas seko līdzi spēļu pasaules jaunumiem: uz 2012. gada Gamescom savu dalību pieteikušas tādas (jau pieteikušas) kompānijas kā EA, Deep Silver, Take-Two Interactive, Konami, UbiSoft, Bethesda Softwork.
Pēdējā laikā, vairāk vai mazāk, visas kompānijas orientējas uz online-spēļu ražošanu, un zināms, arī šajā pasācienā online spēles tiks pārstāvētas plašā klāstā. Tuvākie mums, ko vairums arī Latvijā varētu būt dzirdējuši: GameForge un Bigpoint no Vācijas. Protams, online spēles prezentēs arī tādi milži kā NCSoft un Nexon, un arī ne tik ļoti pazīstamas kompānijas: wargaming.net (Baltkrievija) un Riot Games (ASV).
Gamescom2012 notiks Ķelnē (Vācija) no 15. – 19. augustam, 2012. gadā, protams.
Pašreiz (kas šo rakstu) dalību jau ir pieteikušas datorspēļu izdevējkompānijas no 21 dažādām valstīm.
Tiem, kas seko līdzi, droši vien lieki teikt, ka šis pasākums ir visvairāk apmeklētais pasaulē. Grūti teikt par iemesliem, tomēr 2011. gadā uz šo pasākumu ieradās vairāk kā 275 tūkstoši cilvēku, tajā tika pārstāvētas 39 valstis ar vairāk kā 500 dažādām kompānijām. Platība (!!), kopējā, arī ir diezgan ievērojama: 120 tūkstoši kvadrātmetru.
Atgādināšu tikai to, ka šis pasākums nav ar ļoti ilggadējām saknēm. Pirmais Gamescom notika 2009. gadā, izstāžu centrā Koelnmesse.

Nav komentāru: