>.

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Google Music Beta


publicitātes foto
Kompānija Google ir sākusi izsūtīt lietotājiem ielūgumus uz savu jaunāko servisu – mūzikas vietni Google Music Beta. Par to mūs informē Engadget.

Ielūgumus saņem tie lietotāji, kas lūguši Google informēt viņus par dažādiem jauniem pakalpojumiem, servisiem, un atstājuši kompānijai savus epastus, lai tad ar tiem sazināties būtu iespējams. Paši pirmie, kas ieguva ielūgumus bija tie lietotāji, kam bija Motorola XOOM planšets.

Šo servisu kompānija prezentēja I/O konferencē, kas notika 10. maijā San-Francisko pilsētā ASV. Diemžēl, pakalpojumu aplūkot un testēt varēs tikai lietotāji no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Kas īpašs šajā servisā? Tas ļauj lietotājiem pārnest savu mūzikas kolekciju (līdz 20 tūkstošiem dziesmu) un izvietot to uz Google serveriem. Vēlāk noklausīties mūziku var vai nu izmantojot datoru, vai mobilo telefonu. Te gan jāatzīmē, ka tas ir atkal mārketinga triks, jo, lai klausītos to, vajadzēs Android 2.2 vai augstāku operētājsistēmu un protams, interneta savienojumu. Labi ir tas, ka ja klausoties dziesmu, izbeidzas, pārtrūkst internets, tad dziesmu varēs noklausīties arī offline režīmā.

Vēl papildus tam, dažādus albūmus un dziesmas būšot iespējams saglabāt arī telefona/datora atmiņā, lai tiem varētu piekļūt kad vien sirds vēlas.

Marta beigās mīklainu projektu atklāja arī Amazon. Tam tika dots nosaukums Cloud Drive. Līdzīgu pakalpojumu pašlaik gatavo arī kompānija Apple, kura pašlaik nodarbojas ar licenču iegūšanu, lai bez soda sankcijām varētu atvērt šo līdzīgo projektu, kas Google jau darbojas (beta versijā gan).

Nav komentāru: