>.

svētdiena, 2011. gada 13. marts

Zemestrīce Rīgā 14.03.-18.03

foto: visa2tour.com

Acīmredzot, daba tik tiešām vairs nevēlas, lai cilvēks mierīgi dzīvotu uz zemes. Pasaules telpā notiek daudz dažādu katastrofu, nelaimju, un diez vai tas ir tikai sakritības un mūsu pašu pēc. Cikls, kuram iziet cauri zeme, jau noris neatkarīgi no mums, bet vainot pašus mūs - ne īsti pareizi. Daļēji jā, esam vainīgi, tomēr...

Lai nu kā, šoreiz par to, ka arī Rīgu nu jau ir sasniegušas zemestrīces. Vismaz pašlaik - tikai prognožu apveidā, tomēr nedrīkst aizmirst to, ka vienreiz jau piedzīvojām nelielu zemestrīci.

Katastrofu prognozēšanas speciāliste Ukrainā un Krievijā, Ņesmjanoviča, sarunā are laikrakstu "Vesti Sogodņa" paziņojusi, ka laika posmā no 14. marta 2011. gada līdz 18. martam 2011. gadā Rīgu un Rīgas apkārtni var piemeklēt zemestrīce.

Cik nu tas ticami, pašlaik grūti spriest. tomēr, liekas, ka šī nedēļa būs gana interesanta. Zemestrīce, Supermēness... viss vienā nedēļā.

Skeptiķiem uzreiz jāsaka, ka šī tante ir diezgan precīza. Viņa jau tālajā 1984. gadā paziņoja, ka Uzbekistānas pilsētā Gazli notiks zemestrīce. Un sakritības, vai loģiska iznākuma dēļ tā arī bija: 19. martā tur notika 9 balles stipra zemestrīce, kas pilnībā iznīcināja šo pilsētu.

Viens priekšparedzējums vēl varētu būt sakritība, taču viņai ir sakars arī ar Černobiļas atomreaktoru. Proti, 1986. gadā viņa norādīja, ka atomelektrostacijas apkārtnē 26. - 28. aprīlī ir gaidāma tektonisko plātņu kustības. Un... 26. aprīlī viņas teiktais piepildījās... Mēs taču zinam, kas toreiz notika. Tomēr, iespējams, Čenobiļas katastrofu saistīt ar zemestrīci nav pareizi, jo taču ir zināms, ka vainīga bija apkalpe, kas veica eksperimentu un... kļūdījās, jo nebija pietiekami pieredzējuši šai visā.

Vēl viens paredzējusm no viņas saistās ar 1988. gada jūliju, kad viņa uzstājās Krievijas pilsētā Tomskā notiekošajā konferencē. Tur viņa izteica pieņēmumu, ka 7. decembrī sagaidāma stipra zemestrīce Aizkaukāzā. Un... atkal viņas vārdi izrādījās patiesi - Armēnijas pilsētu Spitaku 7. decembrī tik tiešām piemeklēja spēcīga zemestrīce, kurā bojā gāja ap 25 000 cilvēku.

Nav komentāru: