>.

otrdiena, 2011. gada 15. marts

Spēļu serveri Japānā jau tiek atslēgti


Japānā atslēgti divu populāru MMO spēļu serveri - Final Fantasy XI un Final Fantasy XIV. Arī taktiskās MMO Metal Gear Online serveri piedzīvojuši to pašu. Par to ziņo paši spēļu ražotāji un uzturētāji - attiecīgi Square Enix un Konami.

Iemesls serveru atslēgšanai ir gana vienkāršs - elektrokompānijas TEPCO lūgums. Pēc zemestrīces, kas izpostīja Japānu 2011. gada 11. martā, valstī ir izteikti elektroenerģijas piegādes trūkumi. Energoapgādes gigants lūdzis vairumu kompāniju, kas piedāvā pakalpojumus, kuri nav uzskatāmi par pirmās nepieciešamības precēm, atslēgt savus serverus, tādejādi ļaujot ekonomēt elektroenerģiju.

Uzņēmums PlauOnline, kas nodrošina Final Fantasy XI un XIV darbību paziņojis, ka serveru darbība pārtraukta vismaz uz nedēļu. Arī Konami, kurš pats gan uztur, gan arī nodrošina online spēles MEtal Gear Online darbību, nācis klajā ar līdzīgu ziņojumu.

Laba ziņa tiem, kas spēlē šo spēli, saistās ar abonamentu - tas netiks izmantots, respektīvi, šis laiks spēlētājiem tiks kompensēts. Nepārvaramas dabas apstākļi tomēr.

Final Fantasy ir starpplatformu spēle. To var spēlēt gan izmantojot Playstation 2, datoru, gan arī Xbox 360. Spēli ļoti pozitīvi novērtēja arī kritiķi, bet spēlētāji to atzīst par labu esam jau 8 gadus. ASV un Eiropā spēle tika izdota 2004. gadā, bet uz Xbox 360 - 2006. gadā. Tomēr, jāsaka, ka iznākot pēdējai spēles daļai - Final Fantasy XIV, pār spēles ražotājiem nolija dusmu lietus: spēlētāji nebija mierā ar to, ka spēlē ir pārāk daudz kļūdu (bug), un tā strādā nestabili. Līdz ar šo apstākli, spēles izdošana uz PlayStation 3 aizkavējas.

Nav komentāru: