>.

trešdiena, 2011. gada 23. marts

Ķīnā netiek pie Gmail


Ķīnas varas iestādes noraidījušas apvainojumus, kas adresēti viņu virzienā sakarā ar to, ka tā varētu būt bloķējusi pieeju savas valsts iedzīvotājiem populārajam epasta servisam Google Mail jeb GMail.

Google iepriekš paziņoja, ka sakarā ar to, ka daudzi cilvēki sūdzas, ka nespēj piekļūt viņu epastam, vainojamas Ķīnas varas iestādes. Cilvēki no Ķīnas tik tiešām nespēja piekļūt šim servisam, bet nu, jāsaka, noteikti vien, ka pati Ķīna vien bija vainīga, tikai tagad noliedz visu.

21. martā Google pārstāvis izteica šos sava veida apvainojumus Ķīnas varas iestāžu virzienā, ka tās bloķē savas valsts iedzīvotājiem pieeju GMail. Google bija pārliecināta, ka tikai un vienīgi varas iestādes Ķīnā ir spējīgas uz ko tādu.

Google gan neziņo to, cik konkrēti cilvēkiem bija problēmas ar epastu. Zināms vien tas, ka daudzi nespēja ne saņemt, ne nosūtīt epastus. Nav arī zināms tas, kad tieši, konkrēti, sākās šīs problēmas.

GMail bloķēšana ir viens, iespējamais, Ķīnas varas iestāžu centiens regulēt savas valsts iedzīvotājus un to piekļuvi dažādiem ārzemju servisiem. Interneta cenzūra ir viena lieta, ko Ķīnas varas iestādes pašlaik veic arvien lielākos apjomos. Iemesls tam ir tas, ka janvārī Ķīnas reģiona interneta vietnēs parādījās ziņas, pat jāsaka, aicinājums, gāzt pastāvošo varu un sākt... revolūciju.

Un tas viss ir tieši saistīts ar protestiem Tuvajos Austrumos un Dienvidāfrikā. Jo tieši pēc tiem arī šie paziņojumi, aicinājumi, sākās. Diez, kurš uzvarēs - cilvēki vai vara?

Nav komentāru: