>.

trešdiena, 2011. gada 23. marts

Apple pret Amazon


Kompānija Apple iesūdzējusi tiesā Amazon. Prasībā Amazon tiek apvainots tirgus zīmes App Store nelikumīgā izmantošanā. Zināms tač, ka App Store pieder Stīvam Džobsam jeb Apple.

Tiesas pieteikums reģistrēts Kalifornijā, 18. martā, un tur norādīts tas, ka Amazon nelikumīgi izmanto Apple tirgus zīmi, lai izstrādātu un pārdotu dažādas mobilās aplikācijas. Protams, Apple nekādas atļaujas neesot devusi šādām darbībām.

Apple lūgusi tierai aizliegt Amazon izmantot tai piederošo tirgus zīmi. Protams, bez aizlieguma vēl ir arī vēlme pēc kompensācijas. Vienīgi, nav zināms, cik liela summa tiek prasīta.

Zināms, ka 22. martā Amazon palaida (tā sakot) savu veikalu, kurā tirgojas dažādas aplikācijas mobilajiem telefoniem, kuri darbojas uz Google Android programmatūras, un šī veikala nosaukums ir appstore. Lieki teikt, ka šī programmatūra ir vistiešākais Apple konkurents gan mobilo aplikāciju tirgū, gan arī mobilo operētājsistēmu vidū.

Apple norāda (tā naivā veidā), ka appstore vārda izmantošana var radīt dažādus pārpratumus lietotājiem, kas pieraduši, ka App Store ir Apple tirgus zīme un atpazīstamības simbols, viens no visiem. Apple šo tirgus zīmi izmanto jau kopš 2008. gada.

Jāsaka gan, ka lai arī Apple savas tiesības uz šo tirgus zīmi ir nostiprinājusi, sākas klapatas, jo pašlaik ASV patentu birojs ar to nodarbojas. 2010. gada vidū Microsoft vērsās patentu birojā ar iesniegumu, kurā lūdza atcelt reģistrācijas faktu, jo redz tajā tiek izmantoti ierasti, ikdienišķi un koplietojami vārdi. Marta sākumā Apple sāka protestēt pret šo Microsoft iesniegumu.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Mums steidzami nepieciešami orgānu donori, nieru donori, sieviešu olas, nieru donori. Summa: USD 500 000,00 dolāri
Sieviešu olu summa: USD 500 000,00 dolāri
WHATSAP: +91 91082 56518
Email: : customercareunitplc@gmail.com
Lūdzu, kopīgojiet šo ziņu.