>.

piektdiena, 2020. gada 20. marts

NASA slēdz divus kosmosa centrus

foto: nyt.com / NewYork Times

NASA vadība paziņojusi, ka slēgs divus no saviem kosmosa centriem, lai censtos ierobežot covid-19 izplatību.

ASV kosmosa apguves aģentūra nākusi klajā ar ziņojumu, ka visi darbi Mičoudas rūpnīcā Ņūorleānā tiek pārtraukti. Tas nozīmē, ka raķete, kuras mērķis bija ceļojums uz Mēnesi, tiek uz laiku iesaldēta.

Tāpat otrs centrs - Stennis Kosmosa centrs Mississippi štatā, kurš nodarbojas ar raķešu paātrinātāju testēšanu, arī uz laiku tiek slēgts. Lieki teikt, ka Mēness apguves programmai tas ir liels trieciens. Nav arī zināms, uz cik ilgu laiku tiek iesaldēts šis projekts un tā virzība. Iespējams, ka Mēness apguves programma spēs astronautus turp nogādāt tikai 2024. gadā, ne ātrāk. Tomēr par konkrētiem datumiem šobrīd ir grūti ko prognozēt, jo neviens tā arī īsti nevar pateikt to, cik ilgi pandēmijas draudi pasaulē būs aktuāli.

Bija plānots, ka kapsulas testēšana lidojumam bez pilotiem notiks drīzumā, taču tagad tie tiek atlikti kā minimums uz laiku "pēc 2012. gada".

Labā ziņa ir tā, ka Kenedija kosmosa centrs Floridā arvien darbojas. Tur darbi arvien notiek pie visurgājēja testēšanas, kura starts uz Marsu, lai atrastu tur agrāk esošas dzīvības pazīmes, plānots šovasar. Pašlaik par to, vai šis projekts aizkavēsies, nav nekādu ziņu. Pastāv cerība, ka darbi netiks traucēti un projekts tiks novests līdz palaišanas fāzei un veiksmīgai visurgājēja nogādei uz sarkano planētu.

Nav komentāru: