>.

ceturtdiena, 2017. gada 27. aprīlis

Precētie atklāj ka ir dvīņi

foto: medicaldaily.com

Traka, traka pasaule. Kādus tik stāstus nenākas dzirdēt un par kādiem nenākas lasīt. Šoreiz par to, kā ģimenes dzīve, rutīna testi noved pie pārsteidzoša atklājuma - vīrs un sieva ir bioloģiskie dvīņi. Noticis tas viss Amerikā.

Pāris bijis precējies nu jau kādu laiciņu un viss šis pārsteidzošais atgadījums nācis klajā tikai pēc tam, kad veikti DNS testi tā sauktajā auglības klīnikā jeb globāli pazīstma ar saīsinājumu IVF (in vitro fertilization - mākslīgā apaugļošana). Kad dabiskā veidā viņiem nav sanācis tikt pie mazuļa, viņi devušies meklēt palīdzību pie speciālistiem. Tie veikuši visus vajadzīgos testus un....

Testi veikti Mississippi štatā esošajā Džeksonas pilsētiņā. Pārbaudīt saikni starp potenciālajiem vecākiem ir standarta lieta, ko veic ikvienam, kas vēršas pie šiem speciālistiem. Šoreiz testu rezultāti pārsteidza visus, jo tiešām, izrādās, ka vīrs un sieva ir bioloģiski radinieki, vēl vairāk - bioloģiskie dvīņi.

"Mana pirmā doma bija ka viņi ir attāli radinieki, brālēns ar māsīcu vai kaut kas tamlīdzīgs. Reti, bet tā notiek, taču veicot rūpīgāku pārbaudi varēja secināt, ka viņu radniecība ir daudz tuvāka nekā sākotnēji domāts," izteicās ārsts, kura vārdu gan preses slejās nevar atrast.

Vēlāk izpētot viņu personīgās lietas, datus, atklājās sakarības - viņi abi ir dzimuši vienā un tajā pat datumā 1984. gadā. Tas vien jau lika aizdomāties par saikni starp viņiem.

Protams, kā parasti pienākas, par to tiek informēti arī pacienti. Loģiski ka vecāki paši par to neko nezināja. Kad ārsts tiem pavēstīja šo vēsti, viņu pirmā reakcija bijusi "neticības pilni smiekli, smieklu lēkme".

"Vīrs teica, ka daudziem cilvēkiem ir viens un tas pats dzimšanas datums, kam reti kāds pievērš uzmanību; piedevām arī vizuālās līdžibas starp cilvēkiem taču pastāvot, tā kā arī tam viņi neesot pievērsuši nekādu nozīmi. Viņi bijuši pārliecināti ka nekādā gadījumā nav radinieki," skaidroja ārsts pacientu izteikumus.

Pēc ilglaicīgākas sarunas ar viņiem noskaidrojās arī citi lietas sīkumi. Izrādās, viņi satikušies augstskolā un uzreiz sākuši atteicību vīšanu. Satiekoties viņi esot izjutuši kaut kādu dziļu saikni, neizskaidrojamu.

Kas saistās ar viņu bērnību tad ir tā, ka viņi abi tikuši atdoti adoptācijai pēc tam, kad vecāki gājuši bojā autokatastrofā. Pa cik citi radinieki nav uzņēmušies rūpes par mazuļiem, viņus nodevuši valsts pārraudzībā, kur pēc adoptācijas procedūras tie nonākuši katrs savā ģimenē. Nevienam no viņiem jaunā ģimene nav pateikusi to, ka viņam ir dvīnis.

Nav komentāru: